Калинић: Разумијем Јокића...

Репрезентативац Србије Никола Калинић каже да јавност не треба да буде строга према Николи Јокићу у вези са одлуком око наступа за Србију на Мундобаскету.

Кошарка 19.05.2019 | 13:48
Калинић: Разумијем Јокића...
Српски репрезентативци полако финиширају сезону у клубовима и, логично, размишљају о Светском купу који се овог лета игра у Кини.

И Никола Калинић, кошаркаш Фенербахчеа, је један од њих. После наступа на Фајнал фору Евролиге и завршетка турског шампионата очекују припреме са репрезентацијом Србије.

"Као и увек, не знамо ни у ком ћемо саставу ићи. Ако се сви окупимо, Србија је вероватно у пет-шест најбољих репрезентација света, биће интересантно. Има времена до тада, да се опоравимо, оздравимо, пронађемо мотивацију... Биће добро. Лепо је увек бити са тим људима, ми смо сви дуго година пријатељи", рекао је за "Спортски журнал" Калинић.

"Орлови" још чекају потврду Николе Јокића, који је ове сезоне одиграо маестралне партије за Денвер у НБА лиги.

"Ако желим да му пошаљем поруку, позваћу га. Не волим када све мора да буде кроз камере. Потпуно га разумем што није ништа одлучио, уморан је од сезоне, има своје разлоге зашто би играо или не би играо", навео је Калинић.

"Његова је одлука, млад је играч и не би требало да неко буде строг према њему. Тек му је 24 године, може још десет година да игра за репрезентацију. Наравно да бих волео да игра, сви су бољи ако он дође. Али, ако не дође, поштујем и то. Надам се да ће ипак доћи", истакао је Калинић.

Србија ће на Мундобаскету наступати у групи Д заједно са селекцијама Италије, Филипина и Анголе.

Светско првенство за кошаркаше игра се од 31. августа до 15. септембра у Кини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар