Почели избори на Косову и Метохији

Бирачка мјеста на ванредним изборима за градоначелнике Косовске Митровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића отворена су јутрос на вријеме у 7. 00 часова, али уз мање техичке проблеме, речено је Срни у Централној изборној комисији /ЦИК/ Косова.

Србија 19.05.2019 | 10:29
Почели избори на Косову и Метохији
На ванредним изборима право гласа има 57.983 бирача, а гласање се одвија у 40 бирачких центара на 87 бирачких мјеста.

Број бирача у односу на претходне изборе одржане 2017. године повећан је за 970.

Право гласа би требало да искористе и 793 бирача расељена са Косова и Метохије, који су настањени у централној Србији и двоје њих који су привремено настањени у Црној Гори.

ЦИК је, уз консултације са представницима ОЕБС-а, прихватио да бирачи који су уписани у централни регистар могу гласати уз личну карту или било који други идентификациони документ издат на Косову или у Србији.

Изборе надгледају представници ОЕБС-а и велики број посматрача из невладниних организација, а бирачка мјеста обезбјеђују припадници Косовске полицијске службе.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вјера

19.05.2019 11:29

Важно је да људи изађу на изборе, ако ништа, бар ради своје психичке сигурности. Међутим, шта посебно може донијети чак и побједа за Србе, кад су путем оба Берлинска споразума, предате инстутуције у руке Шиптарима??? Можда нисам у праву, али бих вољела да су Срби на КиМ у бољој, човјека достојној ситуацији, са матичном државом иза себе. Бојим се да је ово само заваравање преосталог, вјерујућег народа.

ОДГОВОРИТЕ