Јутро сунчано, поподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјењиво вријеме са сунчаним интервалима, а поподне нестабилно са пљусковима.

Република Српска 19.05.2019 | 10:11
Јутро сунчано, поподне киша
Нестабилно вријеме са локалним пљусковима прво се очекује на југозападу, а касније поподне јаче наоблачење условиће чешћу појаву пљускова и грмљавине на сјеверу. Повремени пљускови могући су и у јужним крајевима, док ће у осталим предјелима бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб јужни и југоисточни вјетар, а на југу Херцеговине умјерен.

Највиша дневна температура од 21 до 26, на планинама око 16 и више степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме.

Најсвјежије јутрос је било на Бјелашници гдје је у 8.00 часова измјерен један степен, док је у Калиновику и Бугојну било седам, на Сокоцу, Шипову и на Иван Седлу осам, на Хан Пијеску, у Гацку, на Чемерну и у Рудом девет, а на Мраковици, у Сарајеву, Сребреници, Невесињу и Бихаћу десест степени.

У Вишеграду, Мркоњић Граду, Билећи, Јајцу, Тузли и Санском Мосту измјерено је 11 степени, у Бањалуци, Крупи на Уни, Српцу, Рибнику и Ливну 12, у Брчком, Требињу, Добоју, Приједору, Зворнику и Новом Граду 13, у Мостару 14, у Бијељини, Градачцу и Грудама 15 и у Неуму 17 степени Целзијусових.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар