Рим: Надал не гријеши два пута!

Надал најбољи када је најбитније за освету Циципасу и финале Рима! Шпански тенисер Рафаел Надал победио је Грка Стефаноса Циципаса са 2-0 у сетовима и пласирао се у финале Мастерса у Риму.  Освета Циципасу сервирана врућа! Надал позвао Ђоковића на 54. "класик"! Актуелни шампион вратио се у финале Рима без да је изгубио гем на свој сервис на том путу. . .

Тенис 18.05.2019 | 18:30
Рим: Надал не гријеши два пута!
Кажу да је освета најбоља када се сервира хладна, али Рафаел Надал није дуго чекао да се освети Стефаносу Циципасу за пораз у полуфиналу Мадрида. Данас су се исти играчи састали у полуфиналу Рима и од првог поена се видело да је Надал мотивисан и колико је мотивисан. На крају је славио с 2:0 (6:3, 6:4) и отишао у финале.

Шпанац ће у финалу играти против бољег из дуела Новак Ђоковић - Дијего Шварцман.

Одмах у првом сервис гему Циципаса Надал је направио брејк. Видело се да му је пораз у Мадриду тешко пао, па је у неколико наврата имао стварно феноменалне ударце, посебно када је из дефанзиве ишао у офанзиву и том приликом извлачио ударце какве само он зна.

Циципас је неколико пута напао Надала, али би га овај попут ножда пробуразио форхендима и ставио му до знања да ће морати још да ради да би у континуитету могао да добија играче који су на нивоу Надала. А то је највећи могући ниво. Шпанац је данас одиграо силно.

Играо је Шпанац тачно онолико колико је било потребно, направио је по један брејк у оба сета и то му је било довољно да покаже младом Грку да је он ипак краљ шљаке и да не може да га победи два пута заредом за тако кратко време, иако је Циципас поново стигао до завршнице и истакао кандидатуру да наследи великане који су тренутно на врху.

Чека се Ђоковић па да у финалу Рима гледамо прави обрачун легенди. Али, пре тога Новак мора да изађе на крај са још једним Аргентинцем.

Надалу је било потребно један час и 43 минута игре да победи Циципаса са 6:3, 6:4.

Шпанац се тиме осветио Грку за пораз у полуфиналу Мадрида прошле недеље од 2-1 у сетовима.

Надал је брејк направио у првом ритерн гему у мечу искористивши прву брејк лопту, да би затим у наредном гему спасао две прилике Грка и повео са 3:0.

Циципас је први следећи пут припретио када је Рафа сервирао за први сет, али је од 0:30 изгубио сва четири наредна поена.

На старту другог сета опет је ниво тениса подигао "Краљ шљаке". Није искористио две, али јесте трећу шансу за брејк и повео са 2:1.

Ту предност Шпанац је одржавао до краја сета, а Стефанос није имао никаквих шанси да припрети Рафи и евентуално продужи меч.

У финалу Мастерса у Риму Надал ће се састати са бољим из дуела у којем се састају Новак Ђоковић и Дијего Шварцман, који почиње у суботу најраније од 20 часова.

Стефанос Циципас зауставио је "краља" на мадридској, али не и римској шљаци!

Рафаел Надал реванширао се 20-годишњем Грку пуном мером за пораз у полуфиналу Мастерса у Мадриду прошле суботе и на крцатом "Централеу" одиграо одличан меч за 11. финале Мастерса у Риму у ком ће се борити за девету титулу - 6:3, 6:4.

Против кога? Сазнаћемо вечерас, када у 20 часова на истом месту буде почело друго полуфинале мушког сингла између Дијега Шварцмана и Новака Ђоковића, јединог човека који је побеђивао Рафу у финалима на "Форо италику".

Србин води 28:25 у највећем АТП ривалству свих времена.

Надал је освајао Рим осам пута, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013. и 2018. године, а губио финала два пута, оба пута од Ђоковића, 2011. и 2014. године.

Свет тениса очекивао је 54. дуел Ђоковића и Надала прошле недеље у престоници Шпаније, али га је отказао талентовани грчки тенисер после борбе у три сета са најбољим тенисером на шљаци свих времена - 4:6, 6:2, 3:6, али је потом остао без идеје пред српским асом у борби за титулу.

Ове суботе, Циципас није личио на играча који има решење за Надала на најспоријој подлози - Рафа је одмах направио брејк, повео 3:0 и потом изгубио само још три поена на свој сервис до вођства од 1:0 у сетовима.

У другом, осмоструки и актуелни шампион искористио је трећу брејк лопту на сервис Грка при резултату 1:1 у гемовима и поново рутински одржао предност до краја меча. Надал је у наредна четири гема на свој сервис изгубио два поена укупно и после сат и 43 минута игре отишао на истезање и конференцију та медије.

Циципас је освојио више гемова него претходна тројица Надалових ривала у престоници Италије, али није успео да постане први који ће направити брејк против шампиона.

Освајач 80 АТП титула прошле сезоне победио је Ђоковића у полуфиналу резултатом 6:3, 6:4, а потом "скинуо круну" са главе Александера Зверева у финалу завршеном у три сета - 6:1, 1:6, 6:3.

Надалови резултати у Риму:

6:0, 6:1 - Жереми Шарди
6:1, 6:0 - Николоз Басилашвили
6:4, 6:0 - Фернандо Вердаско
6:4, 6:3 - Стефанос Циципас

Резултати полуфинала:

субота

(1) Новак Ђоковић - Дијего Шварцман 20.00
(2) Рафаел Надал - (8) Стефанос Циципас 6:3, 6:4

Резултати четвртфинала:

(1) Новак Ђоковић - (7) Хуан Мартин Дел Потро 4:6, 7:6 (8:6), 6:4
(6) Кеи Нишикори - Дијего Шварцман 4:6, 2:6

(3) Роџер Федерер - (8) Стефанос Циципас, повлачење Федерера
(2) Рафаел Надал - Фернандо Вердаско 6:4, 6:0

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар