СДП: Сједили на двије столице

Златко Лагумџија, Иво Комшић, Миро Лазовић, Емир Златар, Хакија Мехољић, Мелиха Лекић, Зоран Микулић и Русмир Месиховић данас су, одлуком Главног одбора, искључени из СДП-а.

Босна и Херцеговина 18.05.2019 | 15:44
СДП: Сједили на двије столице
За ову одлуку гласало је 67 чланова ГО, 10 их је било против, а два су била суздржана. То значи да је 85 одсто чланова ГО гласало за њихово искључење.

Како је образложено, они су искључени због чињенице да су се приклонили Социјалдемократском покрету, или покрету Социјална правда и демократија који је у оснивању, а иза којег стоје Златко Лагумџија, али и Жељко Комшић.

Уз то, Микулић и Месхиховић су избачени јер су и Комшићеви савјетници у Предсједништву БиХ. 

Овакав исход, практично је претходно најавио предсједник СДП-а Нермин Никшић, који је рекао да се на то гледа као на формирање новог политичког субјекта те да сви они чланови руководства СДП-а који су у Иницијативном одбору и који су радили на оснивању тог покрета “сједе на двије столице” и мораће да напусте странку.

Додао је и да му је жао сваког члана СДП-а, али подвлачи да они нису упознали Предсједништво СДП-а ни предсједника странке и да су чак и од потпредсједника Странке демократске акције (СДА) и члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића тражили подршку за ту иницијативу због чега је то, каже Никшић, “рад иза леђа”.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

18.05.2019 14:03

Тако нешто је незамисливо да се догоди у СНСДу, да неко напусти секту. Одмах би постали актуелни аутомобили са пространим гепецима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

18.05.2019 14:35

анам они и њихово цвеце анам они и њихове верне слуге

ОДГОВОРИТЕ