Чудна времена на Олд Трафорду...

Руни подсећа да играчи не поштују Солскјера, а Рашфорд и Де Хеа поново одуговлаче. . .  Тешки дани за Јунајтед. . .

Фудбал 18.05.2019 | 13:25
Чудна времена на Олд Трафорду...
Још једна сезона отишла је у неповрат за Манчестер јунајтед. Без Лиге шампиона, без освојеног трофеја и уз страх да је „фаза заљубљености“ прошла и да Оле Гунар Солскјер заправо није прави човек за посао.

Ако питате Вејна Рунија Солскјер је и те како лик потребан Манчестер јунајтеду и да ће се прави резултати брзо показати, али и да је потребно да се неке ствари промене. Односно, да играчи коначно добију ауторитет којег годинама нема...

“Играчима је заиста потребан неко кога ће се плашити у свлачионици. Треба да се плаше Оле Гунара. А с њим и Мајкла Керика. Играчи морају да их поштују, али и да их се плаше“, изјавио је Руни, коме јако тешко падају лоши резултати Јунајтеда.

“Гледајте, у Јунајтеду играју момци који након пораза одмах узимају телефон у руке и висе на друштвеним мрежама. Не размишљају о поразу, већ о новој гардероби, афтершејву, како ће изгледати у јавности, што је мени невероватно. И када их људи лепо питају зашто каче свакакве глупости на друштвене мреже, они увек окриве људе из свог маркетинг тима, не прихватају одговорност“.

Упитан да прокоментарише понашање и опседнутост појединаца друштвеним мрежама (читај: Пол Погба), Руни је без секунда размишљања одговорио:

“Знам ја да ти момци имају цео тим људи који раде за њега и да заправо доста ствари они постављају на друштвене мреже. И ја имам такву екипу, али они никада ништа не раде без мојих инструкција. Ако тако радите, онда имате контролу и радите прави посао. Ви морате да будете одговорни за себе и њих. А појединци очигледно више воле да се крију иза других, без обзира да ли је то неко на друштвеним мрежама или на терену“.

Док Руни позива играче да покажу више поштовања према стручном штабу, у тиму влада немир. С Острва се зачуло да су Маркус Рашфорд и Давид Де Хеа поново одложили преговоре око новог уговора, што је многе у и око клуба забринуло.

Јунајтед је врло заинтересован да Рашфорду понуди још две године продужетка, па би његов уговор истекао јуна 2022. године, али је енглески репрезентативац у страху да ствари ипак не иду онако како је на почетку изгледало. После 14 победа у 19 утакмица под Солскјеровим вођством као привременим тренером, Јунајтед је упао у контраритам и потпуно изгубио конце и сезону завршио на шестом месту.

Рашфорд је зато обавестио клупске челнике да му треба још времена да добро размисли о свему и види да ли се Јунајтедове амбиције поклапају с личним. На све то млади офанзивац верује да је Солскјер пребрзо достигао свој лимит и да Јунајтед поново не личи на себе, упркос томе што су њих двојица имали врло добру сарадњу досад.

Наводно, много тога у Рашфордовој одлуци зависиће од тога како се ствари буду одвијале на тржишту током лета. Пошто је ушао у последњу годину уговора, Јунајтед ће се засигурно ухватити за последњу сламку спаса, а то је опција аутоматског продужетка сарадње на још годину дана, што ће клуб сигурно искористити ако не буде ранијег договора око потписа...

Слична је донекле и прича с Давидом де Хеом. Шпанац је недељама уско повезиван с Пари Сен Жерменом, који је наводно спреман да му понуди 400.000 евра седмично. Де Хеа је већ пробио први рок да донесе коначну одлуку о томе да ли жели да остане, али је клуб ипак дао још времена свом чувару мреже да изабере следећи корак.

Све се, ипак, чини да ће Шпанац овог лета отићи с Олд Трафорда, а у Јунајтеду се већ припремају за огромну чистку у којој ће кофере спаковати Ромелу Лукаку, Андер Ерера, Дармијан, Алексис Санчез, Пол Погба...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар