Милојевић: Партизан, дерби, за трофеј... Једва чекамо!

"Биће то прилика да се дигнемо и да покажемо да смо оно што јесмо", рекао је Звездин тренер о финалу Купа, уочи шампионског дана на "Маракани".

Фудбал 18.05.2019 | 13:47
Милојевић: Партизан, дерби, за трофеј... Једва чекамо!
ФК Црвена звезда приводи крају припрему за недељу прославу титуле на свом стадиону, у утакмици против Напретка од 19 часова.

Програм у Љутице Богдана почеће сат раније, у 18, када је у плану додела шампионског трофеја играчима Владана Милојевића. 

Тим поводом, шеф струке новог-старог првака дошао је на конференцију за новинаре на стадиону "Рајко Митић" у "слављеничкој" мајици са три звездице, пришивене и на нови дрес, који ће такође бити промовисан у слављеничкој атмосфери.

С обзиром на то да утакмица нема такмичарски значај ни за један тим, јасно је да ће меч Звезде и Напретка бити ревијални, а Милојевић је упутио позив навијачима да испуне трибине и поздраве његове играче.

"Мислим да су играчи урадили доста добрих ствари ове године и стварно можемо да будемо поносни на њих. Утакмицу као утакмицу гледаћемо максимално такмичарски, јер сматрам да је свака утакмица јако важна и има своје законитости. Долази нам екипа Напретка, добар тим, који игра растерећено и ни једни, ни други немају резултатски императив".

После реванша полуфинала Купа против Младости у Лучанима, завршеног без голова, Милојевић је критиковао наступ свог тима и рекао да му се није свидело оно што је видео. У међувремену је одржао састанак са изабраницима и изнео им оно што му је сметало, иако разуме зашто су били опуштени.

"Истина је да сигурно има и опуштања после математичког освајања титуле, колико год ми разговарали, а знате и говорим вам да стално причам са њима. Постоји и недостатак такмичарског мотива, а ту је и ауто-мотивација, коју би требало да имате као играч и ко зна који пут ћу поновити да смо такви какви јесмо. Ако сами себи зацртамо да смо испунили планове - једноставно станемо. Немамо то што можда имају друге земље, већ смо весељаци. Џабе све ако то не прославите... То јесте моја велика замерка".

Због тога, шефу стручног штаба Звезде прија чињеница да ће последњи меч сезоне бити финале Купа, Црвена звезда - Партизан.

"Зато ми је и драго да играмо са Партизаном, било би ми драго да играмо и са Радничким. То је тај мотив, да одиграмо, да се дигнемо и да покажемо да јесмо оно што јесмо. Једва чекамо ту утакмицу". 

Такмичарска комисија Фудбалског савеза Србије преселила је завршницу Купа из Ниша у Београд, а жребом је одлучено да домаћини буду црвено-бели. Милојевић у тој околности не види посебну предност своје екипе.

"Питање је колико је то предност. И после утакмице у Лучанима рекао сам да је сасвим свеједно где играмо, тад нисмо знали ни ко нам је ривал, јер су и Раднички и Партизан добре екипе. Ово је драж, јер је Партизан, вечити дерби, игра се за трофеј, једна је утакмица... Добар терен је предуслов да буде добра игра, а да ли ће она таква бити - видећемо". 

Да ли ће Боаћи бити спреман за финале?

Звездин центарфор Ричмонд Боаћи због повреде је пропустио завршницу сезоне. Да ли постоји шанса да заигра у финалу?

"Видећемо каква је ситуација. Треба бити пажљив и добро размислити. Ипак је Боаћи био доста дуго ван терена и није наивна повреда. Сваки организам је другачији и мислим да ћемо донети најмање ризичну одлуку", рекао је Милојевић.

На церемонији доделе суперлигашких награда, Милојевић је у четвртак проглашен најбољим тренером првенства, а на церемонији је чуо вест која му се посебно свидела.

"Поновићу још једном што сам причао пре годину и пре две године, да доста потцењивачки гледамо на наше првенство. Али рећи ћу што ме истински радује, а то је вест да ће Савез да улаже у инфраструктуру. Не можемо све преко ноћи, мислим да Савез ради доста добар посао, а јако ми је драго што се праве велики напори да се терени среде. Ако се не варам имаћемо 10 нових терена, а нека се за почетак направи бар један. Мислим да имамо талентованих играча, био сам у Грчкој, нису ни тамо услови сјајни, терени су општински, али сви су феноменални. Није то сјајна инфраструктура, нити је битно какве су свлачионице, није ту потребан гламур, али за играче и квалитет фудбал је најбитније да буде добар терен, да фудбал буде бржи, квалитетнији... То ће сигурно подићи квалитет и то ће ланчано довести до других добрих ствари. Мислим да ће онда и квалитет лиге бити бољи".

Као и у сваком разговору са новинарима последњих недеља, Звездин тренер није избегао питање о свом останку, али јесте поново избегао одговор.

"Јавност не би требало да брине. Имаћемо разговоре, причаћемо... Води се сага, а не волим да будем протагониста. Бићете обавештени", додао је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар