Меч и гест за памћење: Новаково "Браво, мајсторе"!

Спектакуларан потез Аргентинца, али и спортски чин великог шампиона - Новака Ђоковића.

Тенис 18.05.2019 | 15:38
Меч и гест за памћење: Новаково "Браво, мајсторе"!
Новак Ђоковић и Хуан Мартин Дел Потро одиграли су један од мечева сезоне у ноћи између петка и суботе.

Аргентинац је имао две меч лопте у другом сету, Србин се извукао из тешке ситуације и показао зашто је најбољи на свету. "Окренуо" је комплетан ток дуела и после три сата борбе ушао у полуфинале Мастерса у Риму.

Био је то феноменалан дуел прожет узбудљивим интервалима, драматичним поенима и на моменте блиставим потезима, који су изазивали аплауз пуних трибина "Форо Италика".

Један такав потез извео је Дел Потро у трећем сету, када је сагнувши се до земље пребацио лоптицу преко мреже и поентирао. Ђоковић је дао све од себе, али је Аргентинац био изузетно спреман, због чега је добио признање и од српског тенисера.

Новак је пришао мрежи и пружио руку великом ривалу.

/Погледајте тај потез од 1:00 минута снимка/



После дуела, Ђоковић је "окачио" снимак тог поздрава на свој Тwиттер профил и послао поруку Аргентинцу: "Веома ми је драго да те видим здравог и да играш добро, амиго. Желим ти сву срећу на Ролан Гаросу".

У изјави за сајт АТП тура, Ђоковић је говорио о детаљима који су направили разлику у мечу.

"Срећа, јер мислим да је у одлучујућим моментима тај-брејка другог сета он играо веома добро. Дао сам све од себе до краја. Изгубио сам позицију на терену у односу на њега на терену у првом сету, погађао је из оба угла, играо је веома добро... Задао ми је много проблема, али никад нисам изгубио веру да могу да се вратим у дуел", изјавио је Новак.

Наредни, полуфинални противник "Броја један" биће такође Аргентинац, Дијего Шварцман, а тај меч почеће у суботу у 20 часова. У другом полуфиналу играће Стефанос Циципас и Рафаел Надал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуско

18.05.2019 16:33

Залосно да овдје нема коментара.Да је Додик играо, мислим да их за дан неби могао процитати.Ста реци болесни смо, нема нам помоци.Ипак зелим сву срецу Новаку у финалу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

18.05.2019 21:20

Бас тако Дуско баја је главна тема хахахаха.