Изговора нема, одлази Сале - сви у Хумску!

Навијачи Партизана пред великим испитом у недељу. Легендарни капитен је заслужио величанствен опроштај.

Фудбал 18.05.2019 | 15:15
Изговора нема, одлази Сале - сви у Хумску!
"Ја бих да игра још мало, јер је Сале само један и до њега ми је стало, мени је вредан", речи су песме која се годинама орила на Партизановим утакмицама.

Слушао је Сале Гробаре, одлагао свој опроштај од активног играња, померао га из године у годину, све док није дошао час да са 42 каже "е, сада је доста, крај".

За истинског навијача Партизана у недељу неће постојати изговор да не дође у Хумску, да последњи пут аплаузом и песмом поздрави легенду клуба и српског фудбала – Сашу Илића.

Све поделе међу навијачима, незадовољства због рада управе и остварених резултата у сезони на измаку, једноставно за све којима је црно-бела боја у срцу, морају остати по страни. Резултат ће у недељу бити у другом плану, нимало битан за оба клуба, али ће дан када је Саша Илић одиграо последњи првенствени меч, када је стао на корак од рекорда Енвера Марића, ући у историју и вечно памтити.

Нико никада као Сале - 874!

Толико је Саша одиграо утакмица за Партизан, у недељу ће уписати 875, а у четвртак, у финалу Купа против Црвене звезде, клупски рекорд вероватно подићи на недостижних 876!

Биће то недеља када је отишао Саша!

Те мајске недеље долази Пролетер, Партизан далеко од врха, али опет ће Хумска бити пуна. Биће и клинаца који ће се чудити сузама старијих. И они који не буду имали 22 динара лако ће се провући поред редара, тог дана их нико неће дирати.

Све ће личити на песму "Забрањеног пушења", јер је Сале и сарајевског голгетера Хасеа надмашио на вечној листи. 

Асим Ферхатовић је сада трећи, а тек неколико утакмица недостајало је чувеној Партизановој "двадесетдвојци" да престигне легендарног голмана Марића и постане фудбалер са највише одиграних првенствених мечева. Вероватно би и тај рекорд Сале срушио да је више играо ове сезоне. Али, ко за то још мари…

У недељу ће навијачи Партизана - забрањени, неутрални, партизановци, Гробари с југа, сви колективно бити на великом испиту. Први задатак ће им бити да испуне трибине, а други да заједничком песмом испрате у пензију једну од највећих легенди Партизана, фудбалера који им је донео 11 титула и тек нешто мање купова (у четвртак игра за седми).

Ако је неко заслужио пуне стадион и величанствен опроштај, онда је то свакако Саша Илић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар