Апликација за јефтиније гориво

Федерални министар трговине Златан Вујановић најавио је да ће Министарство у корист грађана на тржишту промета нафтних деривата ускоро понудити мобилну апликацију о цијенама горива на свим бензинским пумпама.

Босна и Херцеговина 18.05.2019 | 11:12
Апликација за јефтиније гориво
''Моћи ће се користити на свим мобилним апаратима, те ће се корисници у било које доба дана моћи информисати о најповољнијим цијенама горива. Дакле, биће приказане цијене од најнижих до највиших'', рекао Вујановић.

Појашњава да ће сваки возач путем апликације односно навигацијског система бити упознат гдје да наточи гориво по најповољнијим условима односно пратити кретање цијена на бензинским пумпама и успоредили их.

''Увјерен сам да ће ова апликација поспијешити и квалитет туристичке понуде, јер ће утицати на то да туристи лакше планирају своје маршуте на подручју Федерације БиХ'', истакао је Вујановић.

Говорећи о малопродајним цијенама нафтних деривата каже да се распон кретао од 20 до 30 фенинга.

''Ако гледамо просјек да је један резервоар у аутомобилу око 50 литара долазимо до уштеда од 10 до 15 КМ. Грађани ће тако задржати куповне навике у погледу рационализације јер ће тачно знати локацију бензинске пумпе с најјефтинијим цијенама. Мислим да је сваком грађанину у данашњем времену стало да уштеди 10 КМ'', нагласио је Вујановић.

Уз додатно повећање права и заштите потрошача те пружање нове услуге возачима Федерално министарство трговине жели постакнути и тржишно надметање међу трговцима моторним горивима.

''Апликација, која би ове године требала бити у оптицају, представљаће `тржишну утакмицу` међу понуђивачима нафтних деривата. Они ће цијену моћи најавити када год пожеле. Дистрибутери нафте и нафтних деривата константно прате кретања цијена нафте на свјетском тржишту и коригују цијене чим дође до промјена цијена овог енергента'', додао је Вујановић.

За трговце апликација ће значити да ће они који буду имали цијене знатно више од других, рискирати губитак тржишта и обратно, они с повољним цијенама могу очекивати већи тржишни успјех.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ре

18.05.2019 09:16

А да ви једноставно смањите акцизе па да нам на тај нацин олаксате ионако вец тезак зивот?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТУРИСТА

18.05.2019 09:21

ИДЕМ ПРЕКО ТРЕБИЊА ПА МЕ ЗАНИМА ЦИЈЕНЕ ГОРИВА КОД РУКОМЕТАСА НА ПУМПИ..А ТАМАН ДА МУ ЈЕДНА МАРКА ЛИТАР АКО НИЈЕ ПОВЕЦАО ПЛАТУ РАДНИЦИМА КОЛИКО ОНИ ВРИЈЕДЕ НЕЦУ СИПАТИ..ОСИПАМ СЕ НА ТАКВЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2019 10:26

Браво. то је исправан нацин размисљања.

Name

Пендула

18.05.2019 09:25

Дистрибутери нафте и нафтних деривата константно прате кретања цијена нафте на свјетском тржишту и коригују цијене чим дође до промјена цијена овог енергента'', додао је Вујановић. Прате они итекако , цим мало барел скоци они подизу цјену а кад је у барел у паду продје и по мјесец и висе дана док они који пфенинг спусте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

18.05.2019 10:00

Е јесте паметни. Који ће вам красни апликација кад се пумпаџије договоре и држе исту цијену. Једино ће Проинтер да профитира на изради апликације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

18.05.2019 13:15

Танкам плин у своја кола.

ОДГОВОРИТЕ