Федерер се повукао из Рима!

Федерер се повукао из Рима и открио невероватан податак! Роџер Федерер одустао пред меч четвртфинала мастерса у Риму против Стефаноса Циципаса. Разлог - повреда ноге.

Тенис 17.05.2019 | 15:14
Федерер се повукао из Рима!
Швајцарац је одустао уочи четвртфинала због повреде десне ноге, саопштили су организатори турнира.

Федерер је у четвртак, попут Новака Ђоковића и Рафаела Надала добио два меча у року од неколико сати, прво Жоаа Соузу 6:4, 6:3, а потом и Борну Ћорића после преокрета 2:6, 6:4, 7:6 (7).

У четвртфиналу је требало да игра против Грка Стефаноса Циципаса, који је неочекивано добио дан одмора па у полуфиналу чека бољег из дуела између Рафаела Надала и Фернанда Вердаска.

Видећемо да ли ће повреда да утиче на евентуални наступ Федерера на Ролан Гаросу, који почиње 26. маја у Паризу.

Роџер Федерер завршио је учешће на мастерсу у Риму на најнепопуларнији начин - предао је Стефаносу Циципасу меч четвртфинала без борбе.

Швајцарац је саопштио да због повреде десне ноге није у стању да настави такмичење у главном граду Рима.

Федерер је у четвртак, као и велики број такмичара, одиграо два меча, због тога што је киша дан раније направила хаос организаторима па није одигран ниједан дуел.

Федерер је повлачењем са турнира пропустио 17. пут прилику да се домогне титуле у Риму. На том турниру никада није успео да направи завршни корак, иако је четири пута играо финале (2003, 2006, 2013, 2015)

Он је прво победио Жоаа Соусу (6:4, 6:3), а онда тешком муком добио и дуел против Борне Ћорића (2:6, 6:4, 7:6).

Он је наступао у Риму први пут после 2016. године у жељи да се после Мадрида што боље спреми за Ролан Гарос, који стартује за девет дана у Паризу.

Федерер није једини који је после "пакленог" четвртка одлучио да се повуче са турнира. Пре њега то је учинила и Наоми Осака, прва тенисерка света.

Статистика каже да је Федереру ово тек четврти пут у каријери да је одустао од наступа без одиграног поена, док никада до сада није предао меч у току игре! А одиграо је чак 1.465 мечева!

Претходно је "пар-форфе" предавао дуеле Новаку Ђоковићу на завршном турниру сезоне 2014, Жоу Вилфреду Цонги у Катару 2012. и Џејмсу Блејку 2008. на мастерсу у Паризу. Сваки пут разлог за одустајање био је проблем са леђима.

Стефанос Циципас, који је седми играч света, у полуфиналу ће се састати са бољим из шпанског дуела, Рафаел Надал - Фернандо Вердаско.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар