Широком прва рунда финала плеј-офа!

Широкобријежани повели 1-0 у финалној серији првенства БиХ, која се игра на три добијена меча.

Кошарка 17.05.2019 | 11:35
Широком прва рунда финала плеј-офа!
Кошаркаши Широког побиједили су вечерас на "Пецари" екипу Спарса 77:66 у првом сусрету финала плеј-офа првенства Босне и Херцеговине, а одлучујућа је била четврта четвртина, коју су домаћи ријешили у своју корист 25:16.

Широкобријежани су тако повели са 1-0 у финалној серији која се игра на три добијена меча.

ШИРОКИ - СПАРС 77:66 (17:19, 18:16, 17:15, 25:16)

Прво полувријеме гости су били нешто бољи тим и углавном су имали предност која је у појединим тренуцима износила седам поена. Ипак, у финишу полувремена домаћи су са шест узастопних поена успјели доћи до изједначења.

Почетак другог полувремена припао је поново гостима који долазе до нове предности, али само за кратко с обзиром на то да су Широкобријежани праве серију од 11:0 и долазе до тада максималних шест поена разлике.

Спарси су се успјели вратити и до краја четвртине смањити заостатак на два поена.

Ипак, у посљедњем периоду Широки је показао бољу игру, а питање побједника практично су ријешили четири минуте прије краја када су дошли до седам поена предности коју су одржали до краја меча.

Гости су покушавали да се још једном врате у меч, али нису имали снаге ни енергије за нови преокрет.

Ово је, иначе, био пети меч ова два тима у овој сезони и трећа побједа Широког, али прва на "Пецари" након што су Спарси славили на претходна два гостовања.

Најефикаснији у домаћој екипи били су Дарио Држењак са 20, Матео Дрежњак са 13 Горан Филиповић с 11 поена, а код Спарса Немања Протић с 18 и Санди Грубелић са 10 поена.

Други финални двобој на програму је у недјељу од 17 часова у Сарајеву.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар