Рим: Федерер ''преживио'' Ћорића! Рафа бруталан!

Федерер спасао меч лопте, па после драме "преживео" Ћорића! Швајцарски тенисер, Роџер Федерер, победио је Хрвата, Борну Ћорића, у три одиграна сета у осмини финала Мастерса у Риму.  То се не ради: Ћорић пропустио две меч лопте против Федерера и изгубио. . .  На крају Швајцарац славио после више од два и по сата тениса 2:1.  Брутални Надал надмашио себе – у два меча изгубио укупно два гема! Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, у два одиграна меча у четвртак једва да се ознојио, те се пласирао у четвртфинале Мастерса у Риму.

Тенис 16.05.2019 | 20:37
Рим: Федерер ''преживио'' Ћорића! Рафа бруталан!
Федерер је дошао до победе после драматичне завршнице која је трајала два и по часа – 2:6, 6:4, 7:6(6).

Роџер је дошао до четврте победе против Ћорића у њиховом шестом међусобном дуелу.

Федерер је успео да дође до друге победе у истом дану, пошто је претходно морао да одигра дуел са Жоаом Соусом (2-0) због проблема са кишом претходног дана.

Швајцарски тенисер ће у четвртфиналу Рима играти против бољег из дуела између Стефаноса Циципаса и Фабија Фоњинија.

У првом сету све је полазило за руком Ћорићу. Федерер је у уводном гему меча имао 40:0 на сервису, али је Борна везао пет поена и дошао до брејка. Федерер је у међувремену затражио помоћ лекара, због проблема са шаком, али се испоставило да проблем није теже природе.

Роџер је много боље заиграо у другом сету и самим тим био много бољи на сервису, а први је направио брејк. Одузео је сервис Ћорићу и повео са 4:2, али је Хрват дошао до три везане брејк лопте.

Федерер их је спасао, повео са 5:2, али приликом сервиса за освајање сета поново препустио брејк ривалу. Ипак, некада први тенисер света одговорио је брејком и одвео меч у трећи, одлучујући сет.

У трећем сету Хрват и Швајцарац су играли доста сигурније у својим сервис гемовима, а у противниковим нису имали прилике. Ћорић противнику није допустио да му узме више од два поена по гему, док је успео да у два наврата припрети брејком.

Имао је по једну брејк лопту у петом и у деветом гему сета, када је могао да дође на корак до победе, али није успевао да остане смирен и грешио је у најбитнијим моментима.

Ушло се у тај-брејк, а ту је опет први припретио Ћорић. Направио је два мини-брејка и дошао до 6:4 и сервиса. У наредном поену је погрешио, а Федерер је то казнио, везао још два поена и дошао до своје прве меч лопте, спасавши две везане.

Ћорић није посустао на прву "лопту", али јесте на следећу. Погрешио је поново када је било најбитније, а Федерер је одличном дефанзивном успео да пошаље незгодну лопту на мрежи и искористи другу меч лопту.

Меч Циципаса и Фоњинија на програму је у вечерњим сатима у четвртак и Роџер ће тада сазнати са ким ће у петак играти у четвртфиналу Рима, турнира на којем не брани ниједан бод из прошле године.

Брутални Надал надмашио себе – у два меча изгубио укупно два гема! Рафаел Надал, најбољи шпански тенисер, у два одиграна меча у четвртак једва да се ознојио, те се пласирао у четвртфинале Мастерса у Риму.

Надал је у осмини финала победио грузијског тенисера Николоза Басилашвилија са 2-0, по сетовима 6:1, 6:0.

Овакав резултат посебно је занимљив, с обзиром да је у претходној рунди, одиграној такође у четвртак, победио Француза Жеремија Шардија малтене идентичним резултатом – 6:0, 6:1.

Први је до брејк лопте у овом дуелу дошао Басилашвили, али је Надал то лако спасао. Уз мало муке грузијски тенисер је изједначио на 1:1 у првом сету, а мало ко – вероватно апсолутно нико – није очекивао да ће му то бити и једини гем у мечу.

До краја првог сета Басилашвили је освојио само четири поена, док је у другом сету пружио подједнак отпор – имао је једну гем лопту у целом сету и заслужено претрпео убедљив пораз.

Надал је у четвртак провео нешто више од два сата, у оба меча збирно, те заказао четвртфинални дуел са сународником Фернандом Вердаском, који је у четвртак елиминисао Доминика Тима и Карена Хачанова и провео више од пет сати на терену.

Две победе забележио је у Хуан Мартин дел Потро. Он је у два сета победио и Давида Гофана (6:4, 6:2) и Каспера Руда (6:4, 6:4), те заказао потенцијални дуел са Новаком Ђоковићем, који у осмини финала има за противника Филипа Колшрајбера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар