Какве анегдоте Павловића из НБА лиге...!

Шек ме ујео за стопало! Зашто га је Кевин Гарнет толико нервирао, и како су се помирили, ко је тражио да му доноси новине у WЦ, ко је најбољи кошаркаш ког је чувао, а ко је био најтежи за одбрану. . . Све то испричао је Саша Павловић.

Кошарка 16.05.2019 | 23:15
Какве анегдоте Павловића из НБА лиге...!
Деценија играња у НБА лиги са собом мора да носи невероватне приче, али током читаве каријереСаша Павловић није волео да се много експонира, признаје да је избегавао новинаре.

Гостујући на Факултету за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла" поделио је са студентима многе занимљиве и никад испричане анегдоте из НБА лиге, од оних смешних до искуствених из којих је много научио, а открио је и ко је најбољи играч против кога је играо…

Бивши кошаркаш Јуте, Кливленда, Минесоте, Даласа, Њу Орлеанса, Бостона и Портланда насмејао је прво све присутне причом о томе како је упознао Шекила О'Нила.

"Био сам у свлачионици пред почетак тренинга и чекао сам да се бандажирам. У том тренутку је ушао Шек, са којим се до тада нисам познавао. Погледао ме је, ухватио ме је за ногу, ујео за стопало и уз гримасу на лицу рекао 'добар си момак'. Физиотерапеут који био поред мене није био изненађен и рекао ми је, ето то ти је Шекил О'Нил", присетио се Саша Павловић својих дана у Бостону у којима је провео сезону и по.

А како је све почело у НБА лиги?

Момак из Бара, и тада члан Будућности, драфтован је 2003. године од стране Јуте Џез као 19. пик прве рунде и одиграо је солидну "руки" сезону, међутим као и сви почетници међу америчким професионалцима - био је на мети саиграча.

Испричао је како је на једном тренингу, случајно, лактом закачио Грега Остертага који му је то "узео на зло" и потом почео да га кињи...

"Пошто сам био руки, а знате да новајлије пролазе разне иницијације у НБА лиги, тражио ми је да му свако јутро доносим новине док је у тоалету. Да ми је то рекао на неки други начин, не тако дрско, вероватно бих пристао, али пошто је био јако непристојан, на мом тада не баш сјајном енглеском сам му рекао да је Џордан не бих му доносио новине у тоалет!", насмејао је Павловић студенте.

"Он је то био пренео тренеру Џерију Слоуну, а ја сам био толико изнервиран да сам рекао да слободно може да ме пошлаље кући али да нема шасне да то урадим. И то сам рекао само због начин на који ми је Остертаг то саопштио. Тренер Слоун ми је пружио руку и рекао да не морам. У тој ситуацији помогао ми је Кириленко који је стао на моју страну и то се са Остертагом све касније средило". 

Међутим, већ после годину дана крај за њега у Солт Лејк Ситију и почетак најлепших дана у Кливленду.

Играо је у тиму са Леброном Џејмсом када су неуспешно нападали "прстен", играли су против великих кошаркаша, али било је много оних које није могао да поднесе...

"Кевин Гарнет толико псује, понижава протвничке играче да је то незамисливо. Заиста нисам могао да га поднесем. Сваке године сам имао дуплу техничку грешку, пред искључење, јер је невероватно колико је човек био безобразан на терену. Био је бруталан и нисмо се уопште подносили. Једном приликом смо се посвађали током утамице…", рекао је Павловић и није остао недоречен него је казао и шта се догодило.

"Мој саиграч из Кливленда Дру Гуден је изводио слободна бацања и Гарнет му је све време беспризорно добацивао, вређао га је све време. Изгубио сам живце и рекао му 'умукни идиоте'.Он се окренуо према својој клупи и рекао је саиграчима да сам га увредио на расној основи да сам му рекао да је 'црнчуга'. Потом је отишао и до клупе са мојим саиграчима и то исто је рекао Леброну Џејсму. Са клупе Бостона су сви скочили, моји саиграчи су ме чудно гледали. Од играча Бостона сам у наставку утакмице у сваком блоку добијао лакат, моји саиграчи су ме чудно гледали".

Колики је утицај КГ имао на такав развој догађаја - по Павловићевој причи, велики.

"После утакмице сам добио позив од Дејвида Штерна да ми прети велика казна и да ће гледати снимак да се утврди да ли са стварно увредио Кевина Гарнета на расној основи. Пошто то није била истина, питао сам Штерна да ли ће Гарнет бити кажњен ако то није истина. Одговор је наравно био негативан јер је он Кевин Гарнет", присетио се Павловић играча ког није подносио.

Али, онда су постали саиграчи у Селтиксима и све се променило…

"Кад сам дошао у Бостон, знао сам како ћу са њим. Дошао сам сат и по пре тренинга, али он је већ био у хали. Сачекао ме је и рекао да му је драго што ће имати таквог саиграча поред себе и да ћемо заједно да гинемо на терену. Тада ми је пао камен са срца и стварно је било тако. Он не ради да би провоцирао противника већ да би себе мотивисао".

Пошто има деценијско искуство играња у НБА лиги, студенте је занимало ко је најбољи кошаркаш против кога је играо, а у преко 600 утакмица их је заиста било много…

Павловић, без обзира на то, нема никакву дилему.

"Најбољи играч против кога сам играо је Коби Брајант, а најтежи за чување свакако Рип Хамилтон који је играо за Детроит тих година".

"Кобија сам толико добро знао јер сам волео његову игру. Скоро да сам могао да прочитам сваки његов потез, а он је лако давао доста поена преко мене. Рип Хамилтон је доста играо без лопте, а то је најтеже за одбрану. Имао је у свакој акцији по три пика, јер је био бек шутер. А од три пика два су била браћа Валаси који су користили лактове", испричао је Павловић приликом гостовања на Факултету за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар