Трансродна особа жели обиљежје X

Девет америчких савезних држава поднијело је захтјев Апелационом суду у Денверу да се трансродној особи Дани Зим дозволи да се у пасошу изјасни небинарним полом, односно симболом "X" уместо мушким или женским.

Свијет 16.05.2019 | 12:46
Трансродна особа жели обиљежје X
Државни тужиоци Калифорније, Колорада, Мејна, Минесоте, Неваде, Њу Џерзија, Орегона, Вермонта и Вашингтона сматрају да се Дани Зим не може одбити захтјев за издавање пасоша, преноси АП.

Та трансродна особа се идентификује као небинарни пол, наводи АП, а поднијела је тужбу против државе, али је суд у Денверу одбио притужбе.

Америчке савезне државе које су поднијеле захтјев суду кажу да дозвољавају небинарне одреднице за пол у личним документима и да то не прави никакве компликације.

Међународна цивилна авијација, организација Уједињених нација која поставља стандарде за међународне путне исправе, сматра да се пол у овим исправама може обиљежавати као мушки, женски и "X" за неспецифичне полове.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

па ја

16.05.2019 13:19

ако је x онда да му се одстране оба пола којих се одрекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сва

16.05.2019 15:05

могућа поган стиже са запада и америке, кид нас је почео прдерлук ( још да парадурају ) ,елутна и улична пеоституцуја ,лопивлук а што је најцрње прдофилија ( педофиле разапет на њвећиј жеги ) људи ,треба и марића стриго казнити због пласирања најгорег разврата .

Name

коке

16.05.2019 14:25

глупани

ОДГОВОРИТЕ