Без треме до финала "Евросонга"

Жреб је одлучио да српска представница своју нумеру изведе у другом делу суботњег надметања.
 

Забава 15.05.2019 | 21:57
Без треме до финала "Евросонга"
Заблистала је Невена Божовић у уторак вече, у првом полуфиналу 64. "Евросонга" у Тел Авиву, одушевила целокупну јавност извођењем нумере "Круна", и баш као круна тога, дошао је њен сасвим заслужени пласман у финале, што је и био основни такмичарски циљ српске делегације пред пут у Израел. Жреб је одлучио да наша представница своју нумеру изведе у другом делу суботњег надметања.

Плавокоса певачица, која је и ауторка "Круне", одмах после полуфинала, на конференцији за медије није крила задовољство.

- Веома сам поносна што певам опет за своју земљу, и желим да дам све најбоље у финалу - истакла је Невена. - Ово ми много значи и хвала вам на подршци.

Шеф делегације РТС Душка Вучинић, разумљиво, такође одише задовољством:

- Пресрећни смо због проласка у финале и дивних коментара - како стручне јавности, тако и новинара, фанова и публике - истиче Душка за "Новости". - Предивно је што су Невени подршку дале колеге из Србије, али и учесници такмичења. Смирено је, без треме изашла на сцену, и то се осетило током три минута извођења "Круне". Ових дана нас очекују пробе за финале, као и промотивни наступи у "Евровилиџу" и на концерту веома утицајног портала "Виви блогс".

 конкуренцији у финалу, Вучинићева је кратко рекла:

- Озбиљна је, међутим, Невенин фокус је на "Круни".

Међу гледаоцима широм Србије, али и дијаспоре која је својим гласовима и довела Божовићеву у финале, ту су и многе јавне личности које на друштвеним мрежама нису криле одушевљење. Глумац Бојан Перић, у поруци на "Твитеру", није заборавио да помене и пратеће вокале.



Кад год дође на ред "Евросонг", чекају се изјаве и мишљење Марије Шерифовић. Једина српска победница "Песме Евровизије" била је толико убеђена да ће се Невена пласирати у финале, да се кладила са директором "Гранд продукције" Сашом Поповићем.

- Честитам, Србијо! Иначе, мало је познато да смо се Саша Поповић и ја кладили да ли ће Србија ући у финале. Ја сам рекла да хоће, а он да неће, и сада мора да ми купи патике - открила је Марија на инста-сторију.

Знатно растерећенији ћемо вечерас гледати друго полуфинале. Око 23 часа значемо ко ће се придружити Невени, представницима Грчке, Белорусије, Кипра, Естоније, Чешке, Аустралије, Исланда, Сан Марина и Словеније, као и извођачима из земаља које имају обезбеђено учешће на завршној смотри - из Шпаније, Италије, Француске, Велике Британије, Немачке и домаћина, Израела. Вечерас ће на сцени бити представници Јерменије, Ирске, Молдавије, Швајцарске, Летоније, Румуније, Данске, Шведске, Аустрије, Хрватске, Малте, Литваније, Русије, Албаније, Норвешке, Холандије, Северне Македоније и Азербејџана.

Пљуште речи хвале после Невениног наступа, међутим, Јелена Карлеуша не жели да се "укључи у то коло".

- Све док Србија на "Евросонг" буде слала песме без смисла и поруке, људе који ни у својој земљи нису успели да дотакну публику, наступ без икакве идеје - сваке године ће се дешавати исто - написала је ЈК на инста-сторију. - Нека победа Марије Шерифовић буде шаблон по ком мора да се ради - храбра песма која је послала храбру поруку уз интелигентан наступ. "Евросонг" је такмичење у идеји, поруци, храбрости и оригиналности уз озбиљно кокетирање са ЛГБТ ставовима. Кога ЛГБТ популација не препозна и не "осети", тај на "Евросонгу" неће направити ништа. Србија је земља која заслужује много више од пуке осредњости и земља која је навикла на победу.



МАДОНА ЗАУЗЕЛА ЦЕО СПРАТ

Краљица попа Мадона је, после свих спекулација и нагађања око наступа на "Евросонгу", стигла у ноћи између уторка и среде у Тел Авив и почела са пробама за свој мини-шоу у ревијалном делу током суботње, финалне вечери. Приватни авион израелско-канадског милијардера Силвана Адамса, у ком је била по многима највећа светска музичка звезда, слетео је на међународни аеродром "Бен Гурион". Мадона је носила шешир са великим ободом, што је спречило фотографе да јој виде лице. Одсела је у хотелу "Дан" где је, како се наводи, заузела читав пети спрат.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар