Ацо: Репеша је крив за с*ања у финалу АБА лиге!

Несретна рола Репеше преточила мржњу у политичку сферу! Александар Петровић сматра да је трећа утакмица финала АБА лиге између Црвене звезде и Будућности морала да се одигра пред празним трибинама.

Кошарка 16.05.2019 | 09:20
Ацо: Репеша је крив за с*ања у финалу АБА лиге!
Прослављени хрватски кошаркаш и тренер истиче да би, у том случају, серија била мирна и да касније не бисмо имали никакве проблеме.

"Ништа није било спорно у судијским одлукама у овој серији. На крају је победила екипа која је на терену била боља. Међутим, у прве две утакмице десио се тај "фолклор"...", рекао је Петровић у емисији "Спорт недељом" и наставио:

"Сећам се 1984. када је Цибона гостовала у Београду и када је Звезда играла у Загребу. Тамо смо ми били усташе, овде су они били четници. Био је тај звучни терор, који по мени сваки играч и тренер треба пребродити, ако желиш бити најбољи. То мотивише сваког спортисту".

Некадашњи тренер, између осталог, кошаркашке репрезентације Хрватске замера Јасмину Репеши, што је својим изјавама директно довео до тога да трећа утакмица буде нерегуларна.

"Прве две утакмице у Београду биле су релативно регуларне. Међутим, једна несретна рола Јасмина Репеше након друге утакмице довела је до тога да се анимозитет преточи у политичку сферу. Који је био мотив Јаска? Да оправда 60 разлика у две утакмице и да пребаци у неко друго поље?", каже Петровић и додаје:



"Трећа утакмица била је нерегуларна. Ту замерам и менаџменту АБА лиге и првом судији Томиславу Хордову што нису испразнили дворану. Да је трећа утакмица играна у празној дворани ми не бисмо имали никаквих проблема. Или би било 3-0 или 2-1, али били постављени параметри како се даље понашати. Четврту утакмицу је спасао дисциплински судија, који је испразнио трибине. Она је била регуларна, навијање је било фантастично, без икаквих проблема".

Подсећамо, Црвена звезда постала је шампиона АБА лиге, пошто је у петом мечу финала убедљиво савладала Будућност. Утакмица је каснила скоро сат времена, пошто су се кошаркаши Будућности повукли с терена, услед напада на њих чим су изашли на загревање.

"Логично сада долази та пета утакмица, која одлучује о свему. Она је исто била нерегуларна. Звучни ефекат ми није важан. То ме не интересује. Не можеш некоме то забранити, али терен и суђење морају бити регуларни. Оно што је требало урадити у трећој, требало је и у петој – испразнити дворану".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар