Куп: Нула од Звезде! Али, иде у финале!

Борјан сачувао нулу, Звезда иде у Ниш по дуплу круну! Црвено-бели ће на Чаиру играти за трофеј који чекају од 2012. године. Младост је била боља у реваншу, али је ипак завршено без голова.  Младост надиграла црвено-беле, али се у финале Купа пласирао тим са Маракане – 0:0.

Фудбал 15.05.2019 | 19:54
Куп: Нула од Звезде! Али, иде у финале!
После београдских 4:1 за Црвену звезду, реванш је био занимљив, али ипак само формалност.

Младост је била одлучна у намери да се опрости од Купа победом, Обиора Одита је погодио стативу и пропустио неколико великих прилика, а Милан Борјан је био најбољи играч црвено-белих, углавном неодлучних да "запну" у другој утакмици полуфинала.

Попут Одите, Марко Марин је такође погодио стативу, али је и мрежа такође одличног Драгана Росића остала недирнута. Искључиво захваљујући запаженим наступима голмана, први финалиста Купа одлучен је "нулом" у Лучанима:

Младост - Црвена звезда 0:0 (први меч 1:4).

Шампион Србије очекивано је изборио шансу да 23. маја на "Чаиру" игра за "дуплу круну" и за трофеј који није освојио од 2012. Тренер црвено-белих Владан Милојевић већ је освајао тај трофеј са Чукаричким и имаће још једну шансу за то, мада након вечерашњег наступа неће понети у Београд позитивне утиске о игри свог тима.

Иако је фаворит извео на терен тренутно најјачи састав, конкретније шансе имали су домаћи и на моменте је било изненађење како нису постигли гол. Суперлигашки ветеран Обиора Одита погодио је у 65. минуту стативу небрањеног гола, а потом је у два минута имао још две велике прилике, у којима није голом заокружио добар наступ свог тима.

На другој страни, Звезда је у завршницама углавном била деконцентрисана за одлучујући пас и шут, а најближа поготку била је у 82. минуту, када је Марко Марин ударцем "из места" погодио стативу...

И после те шансе, Лучанци су још једном кренули по победу за опроштај од Купа, али их је Борјан спречио да се радују и награде за добру партију против шампиона, који ће морати драстично боље да би на Чаиру објединио оба домаћа трофеја и освојио прву дуплу круну од 2007. године.

Чудо у Лучанима се није догодило. Црвена звезда се пласирала у финале Купа, па ће наредног четвртка у Нишу покушати да освоји прву дуплу круну после 12 година. Међутим, данашњи реми без голова против лучанске Младости (0:0) дуго ће, сасвим сигурно, жуљати шефа стручног штаба црвено-белих Владана Милојевића. Превише опуштено, без жара и такмичарске жеље, тим са Маракане је одрадио реванш меч полуфинала Купа Србије. Није кажњен, а могао је, јер је Младост поштено надиграла у другом полувремену најбољи тим у Србији. До те мере да су се црвено-бели грчевито бранили у финишу као да је преко пута Ред Бул Салцбург и појачали опште мишљење да су одиграли можда и најслабији меч у сезони.

Некадашњи нападач Партизана Обиора Одита пропустио је да закува исход у Драгачеву, пошто је за десет минута у другом полувремену промашио три колосалне шансе. И тај податак довољно говори какав утисак је оставила Црвена звезда. Црвено-бели су у другом полувремену меча у Лучанима били дефанзивно порозни, мада се ни остале линије тима нису прославиле. Много проблема за Владана Милојевића у финишу сезоне, посебно што су поједини играчи демонстирали озбиљне симптоме апатије. Једног од најбољих стрелаца тима Ел Фарду Бена готово да није било на овом мечу, пуцала је Звездина одбрана и по боковима и по централи. Линије тима су биле размакнуте, па је бравурама, налик онима у Лиги шампиона, тим спшавао Милан Борјан. Једини коју је у табору Београђана заслужио прелазну оцену. 

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић, гостовање у Лучанима, замислио је као својеврсну пробу за предстојеће финале купа. Извео је можда у овом тренутку најјачи тим, али је добио слаб садржај. Са мислима о завршеном послу црвено-бели у првом полувремену сусрета у Драгачеву нису презентовали шампионску игру. Далеко од тога.

Све се у игри клуба са Маракане сводило на покушаје са дистанце. Бомба Марина, коју је крајњим напорима зауставио голман домаћег тима Росић, најављивао је меч доброг интензитета. Било је задржаја, али... Младост је у већем делу првог полувремена била равноправан такмац, повремено и боља. Тактички добро припремљена екипа Ненада Миловановића користила је простор на боковима, и углавном прекоЛазара Јовановића правила вишак. Три пута је главом покушао Бојовић. Међутим, није имао среће да савлада Борјана.

Голман Лучанаца Росић демонстрирао је класу приликом поменутог ударца Марина. Потом је на сличан начин зауставио покушај запаженог Бранка Јовичића са 25 метара. Није било течности у игри екипе Владана Милојевића. Често је Милан Павков био усамљен међу домаћим дефанзивцима. Све се у игри гостију свеодило на индивидуалне, претенциозне полушаје. Покушавао је Вчладан Милојевић ротацијама унутар поставе, да пробуди екипу и створи више проблема одбрани Ненада Миловановића. Видели смо у првом полувремену Иванића на оба бока, баш као и Бена, али помака није било.

После првог полувремена се знало да ће Црвена звезда изборити визу за завршну представу. Младост је одлучила да умре мушки, померивши линије тима напред и теситирајући одбрану шампиона. Утисак о игри Младости био би потпун да је на праву ногу устао Обијора Одита. Искусни нападач је тако уместо празног гола погодио стативу. Затим је имао још две више него добре шансе...Притискала је Младост свим силама шампиона. Спашавали су се гости захваљујући Милану Борјану и смушености домаћих играча. На другој страни стативу је погодио Марко Марин. Сувише мало за бољу оцену о Звездиној игри.

Младост – Црвена звезда 0:0 (0:0), укупно 1:4

Лучани

Судија: Петар Пипер

МЛАДОСТ (4-2-3-1): Росић – Андрић, Лековић, Милошевић, Шатара – Пејовић, Тумбасевић (од 81. Павловић), Бојић, Радивојевић, Јовановић – Бојовић (од 46. Одита).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић – Јовичић, Јованчић – Бен (од 76. Гобељић), Марин (од 84. Вулић), Иванић (од 70. Вукановић) – Павков.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар