Интервју - Слукас: Уживам да радим с Жељком!

Иако је понекад агресиван. . .  Током слободног дана за разговор с медијима Слукас се осврнуо на рад с Жељком Обрадовићем, Фенерове циљеве, окршај с Ефесом, али и неке друге појединости, попут кризе у турској кошарци, заоштреним односима на релацији Олимпијакос - Панатинаикос, али и томе како је требало да изгледа најбоља петорка Евролиге за ову сезону. . .

Кошарка 15.05.2019 | 18:24
Интервју - Слукас: Уживам да радим с Жељком!
Здравствени проблеми Фенербахчеа једна су од главних тема у данима уочи Фајнал фора у Виторији. Без Жофрија Ловерња и Ђиђија Датомеа, можда и Николе Калинића и Јана Веселог, турски шампион имаће великих проблема да се избори за финале у окршају с Ефесом. Али, Костас Слукас не губи наду...

Свестан да је пред њим велика одговорност, Грк се нада да ће екипа показати реакцију и у одсудном моменту одиграти једну или две врхунске утакмице како би се оверила титула. Током слободног дана за разговор с медијима Слукас се осврнуо на рад с Жељком Обрадовићем, Фенерове циљеве, окршај с Ефесом, али и неке друге појединости, попут кризе у турској кошарци, заоштреним односима на релацији Олимпијакос - Панатинаикос, али и томе како је требало да изгледа најбоља петорка Евролиге за ову сезону... 

Имао си одличну сезону и сви те виде као лидера овог тима, док многи твоје разлоге за долазак у Истанбул виде у жељи да постанеш вођа и освајаш трофеје...

“Није баш тако“, одмах узвраћа Слукас у разговору за Еурохоопс и наставља:

“Дошао сам јер сам амбициозан играч. Волим да будем део успешних клубова и радим јако. Дошао сам да радим с најбољим тренером, са квалитетним саиграчима и у добро организованом систему. Јако сам срећан што сам овде. Не размишљам о томе да сам лидер овог тима. Сваки играч има своју ролу. Сагласан сам с тим да тренер и саиграчи имају више вере у мене, а ја се не плашим да преузмем одговорност. Понекад урадим све како треба, понекад не, зато је оно најважније да увек будемо једни уз друге“.

Жељко Обрадовић те је много хвалио на конференцијама и истицао тебе у први план. Како видиш свој рад с једним од најбољих тренера свих времена?

“Јако волим да радим с њим, иако је понекад врло агресиван. Али, врло је поштен и искрен човек. То је његов стил рада, то ми је јасно. Лепо је радити с њим и бити део овог колектива. С моје стране трудим се да урадим апсолутно све што могу на терену, да испуним све задатке. На крају дана сигуран сам да је и он (Обрадовић) сигуран у то да дајем све од себе за екипу и да победимо“.

У полуфиналу Евролиге играте против Ефеса, тим који јако добро познајете, али и који тачно зна све о вама. Шта мислиш о Ефесу и да ли те је изненадило то што су учесници Ф4?

“Не, не изненађујеме то што је Ефес на Ф4, првенствено због начина на који Ефес игра кошарку годинама уназад. Имају талентоване играче и тренера кога многи поштују. Биће јако тешко да их победимо у полуфиналу, зато морамо да се боримо за сваки посед и да успоставимо наш ритам“.

То значи да морате да се фокусирате на њихове најбоље играче – Василија Мицића и Шејна Ларкина?

“Позиција на којој играмо биће можда и кључна у овом полуфиналу. Морамо да будемо спремни, јер знамо да они хоће. Боби (Диксон) и ја ћемо урадити наш део посла за тим. Морамо само да будемо концентрисани на игру свих 40 минута“.

Фенербахче је прошао тешку четвртфиналну серију против Жалгириса. Да ли сте саиграчи и ти после њиховог брејка у Истанбулу помислили колико ће бити тешко играти пред 15.000 литванских навијача?

“Искрено морам да честитам Жалгирису на одличној сезони. Други пут заредом су били учесници Ф8. Имају јако талентован тим. Заслужили су да буду учесници Фајнал фора, али сам искрено веровао у мој тим. Одиграли смо две добре партије у Каунасу и заслужено отишли на Ф4“.

Колико сте научили из победа против тако јаког противника?

“Показали смо карактер овог тима. Играмо паметно, снажно и добијамо утакмице. Ова екипа је на окупу четири године и то је нешто чиме можемо да се похвалимо, а карактер је увек најважнија ствар. Свесни смо тога и досад смо га показали“.

Фенербахче је један од најискуснијих тимова на завршном турниру, колико ће то помоћи да се домогнете циља?

“Осећам се као да први пут играм на Ф4, иако ми је ово седмо учешће. Мало сам нервозан, али узбуђен. Покушавам да се припремим најбоље што знам да помогнем екипи у овој ситуацији. Верујем да ће сви саиграчи урадити исто у петак“.

Грчка клупска кошарка је годинама у финансијским проблемима, а однедавно је исти проблем и у Турској. Како ће се и да ли ће се ствари променити?

“То није мој посао. На мени је да радим на терену и доносим одлуке које се тичу утакмице. Оно што могу да кажем јесте да сам поносан што сам члан Фенерове породице и што у последњих пет година играмо пети Фајнал фор. То значи да Фенербахче расте као клуб. Што се тиче турске кошарке, не могу да кажем много тога“.

Како коментаришете све јачи конфликт између Олимпијакоса и Панатинаикоса?

“Опет, то није мој посао. Мисли су ми искључиво на Ф4 и Фенеру. Нека клубови раде свој посао“.

Навијачи представљају важан фактор ваше организације и где год да играте имате њихову велику подршку...

“Заслужујемо подршку коју добијамо од навијача. Последњих година смо показали колико можемо. И у поразима смо се борили до краја. Навијачи су наш
шести играч на терену, сада треба да нам помогну да одемо до финала“.

Како изгледа најбоља петорка ове сезоне, по твом мишљењу?

“Јан Весели, Венсан Поарије, Вил Клајбурн, Кори Хигинс и Василије Мицић“.

Ко је МВП?

“Јан Весели“.

Који ти је најсрећнији моменат досадашње сезоне?

“Освајање Купа, а онда одлазак на Ф4“.

Да ли би могао да сумираш ову сезону у једној речи или реченици?

“Тешка“, одговара Слукас и додаје:

“Много смо патили, али на крају успели смо да остваримо главни циљ“.

Ако би могао да изабереш наслов једног филма који би описао ову сезону, који би био?

“Финално одбројавање (Финал Цоунтдоwн)“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар