Фућка о СП у Кини: Србија фаворит, јака је као и увијек!

Бивши репрезентативац Италије Грегор Фућка сматра да "орлови" могу до одличног резултата на Мундобаскету овог лета, али верује и да ће им "азури" бити тежак ривал у групи.

Кошарка 15.05.2019 | 18:01
Фућка о СП у Кини: Србија фаворит, јака је као и увијек!
Грегор Фућка, бивши репрезентативац Италије и освајач европског злата 1999. године, види Србију као фаворита на предстојећем Светском првенству у Кини.

"Србија је јака репрезентација и то је много пута показала. Увек је ишла на медаљу. У Кини ћемо на делу видети доста јаких екипа, много фаворита, и због тога није лако давати прогнозе. Све ће зависити од форме и умора играча", изјавио је у разговору за "Независне новине" Фућка.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића на Мундобаскету, од 31. августа до 15. септембра, играће у групи баш са Италијом, Филипинима и Анголом.

Фућка верује да "азури" могу да задају проблеме "орловима", али се и нада добром резултату у Кини.

Каже да на то да ли ће Италија медаљамаосвојеним на ЕП и ОИ придодати први пут и светско одличје умногоме утицати у каквом саставу ће екипа отпутовати на Мундобаскет.

"Србија је врло јака, као и сваке године, али ипак мислим да можемо да одиграмо изједначену утакмицу. Верујем да ће то бити втло интересантан меч. Надам се да ће наступати играчи из НБА и Евролиге", навео је бивши центар који је са Италијом освојио и сребрну медаљу 1997. године на Еуробаскету.

Фућка је током каријере сарађивао са много српских играча, али и тренера са простора бивше Југославије.

"Боша Тањевић је био први који ми је дао могућност да играм у првој петорци. Веровао је у мене. Сада је врло тешко да тако млади играчи добију такву шансу. Ту је, наравно, и Светислав Пешић са којим сам у дресу Барселоне 2003. освојио Евролигу. Оставио је дубок траг на мене и један је од најбољих тренера у мојој каријери", навео је Фућка.

Грегор Фућка (47), који је осим играчким квалитетима привлачио пажњу и висином од 215 центиметара, био је најбољи играч Европског првенства 1999. у Француској, када се Италија окитила златом, а још увек је и рекордер Евролиге. Наиме, он је на једном мечу постигао 11 скокова у нападу, што после није успео ниједан играч у том такмичењу.

Носећи дрес "азура" постигао је 1.889 поена и седми је најбољи стрелац у историји репрезентације Италије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар