Пјер Карден пуни 97 година

Чувени француски модни креатор Пјер Карден изјавио је да је, поред тога што се осећа као млад, ипак најстарији модни креатор на свету са 96 година, признајући први пут да припрема наследснике и да рачуна на три особе које ће наставити његовим стопама.

Забава 15.05.2019 | 11:10
Пјер Карден пуни 97 година
"Као што видите, ту сам", рекао је шаљиво Карден у интервјуу Франс пресу током којег је евоцирао успомене али је говорио и о садашњој кризи "жутих прслука".

Карден је рекао да је уморан и да више не одлази сваки дан у свој атеље који се налази преко пута председничке Јелисејске палате у Паризу, али је додао да наставља да црта.

Креатор, који ће 2. јула напунити 97. година, рекао је да се још не повлачи јер припрема да буде овог лета домаћин 19. уметничког фестивала који је он основао у дворцу Лакост на југу Француске.

Фестивал који се одржава у некадашњем дворцу Маркиза де Сада, који је сада у власништву Кардена, посвећен је позоришту, плесу и опери.

Карден је 1946. године почео да ради у модној кући Кристијана Диора и тада је допринео рођењу послератног чувеног "новог изгледа" (Неw Лоок).

Своју модну кућу је отворио крајем 1949. године. Карден, познат и као изванредни предузетник, своју империју је проширио широм света.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар