Званично је - Гризман напушта Атлетико!

КРАЈ: Гризман потврдио да иде из Атлетика! Француз се опростио од клуба преко друштвених мрежа.  Француски репрезентативац донео је одлуку о растанку са клубом из шпанске престонице.

Фудбал 15.05.2019 | 11:13
Званично је - Гризман напушта Атлетико!
Атлетико Мадрид и званично спрема велике промене у екипи.

Најбољи фудбалер екипе Антоан Гризман вечерас је на свом званичном твитер налогу објавио да ће по завршетку сезоне напустити клуб и променити средину. 

Јасно је да ће на листи фаворита за његов потпис бити бројни европски гиганти, али Барселона се, уколико у обзир узмемо претходне прелазне рокове, истиче као најреалнија дестинација за Француза. Каталонци већ дуже време кокетирају са нападачем Мадриђана, а ова званична одлука могла би директно да значи да ће управо прећи у редове шампиона Шпаније.

"Блауграна" спрема велики европски повратак за наредну сезону ако је судити по играчима које су већ капарисали, односно оне са којима су према неким наводима ушли у преговоре.

Гризман би био печат на документ озбиљности њиховог пројекта, последња карика у екипи којој ће се прикључити Френки де Јонг, а можда и капитен Ајакса Матијс де Лихт. Чини се да су на "Ноу Кампу" одлучили да је време да престану да траће најбоље године Лионела Месија, те да ће уложити све расположиве ресурсе у прављење екипе по мери капитена.

Атлетико ће на лето кренути у реконструкцију, окосница екипе која је изнела Симеонеову еру је током претходних недељу дана потврдила одласке из клуба, с обзиром да су пре Француза то учинили и Дијего Годин и десни бек Хуанфран, који је данас одбио да продужи уговор са тимом.

После ових одлазака и будућност Дијега Симеонеа на клупи екипе из Мадрида постаје знатно неизвеснија.

Није искључено да би промена гарнитуре играча могла да узрокује и промену првог стратега, али претпоставља се да ће у наредним недељама бити донета коначна одлука о свим фудбалским питањима на "Ванда Метрополитану".

У сваком случају једна од најуспешнијих генерација у историји клуба ће се разићи без остварења главног циља у виду освајања Лиге шампиона. 

Одлазак Гризмана значи да ће Мадриђани на лето бити веома активни на тржишту и није искључено да ће, сигурно, велики новац од његове продаје искористити на неке звучне трансфере. Он је у клубу провео пет сезона, а у наредном периоду ћемо сазнати у чијем дресу ће француски нападач наставити каријеру.

Готово, крај, нема више! Антоан Гризман је ове вечери званично поручио челницима Атлетика да на лето напушта клуб, што је потврђено и на клупском сајту! То значи само једно - наредна станица је Барселона!

Као гром из ведра неба одјекнула је вест да се светски шампион с Француском опростио од клуба, а убрзо је то учинио и на друштвеним мрежама.

"Било је ово пет предивних година. Хвала свима за све што су урадили за мене, заувек ћете бити у мом срцу", поручио је Гризман у краткој видео поруци.

Како објављују сви релевантни медији у Мадриду и Барселони, Дијего Симеоне, спортски директор Андреа Берта и председник клуба Мигел Анхел Хил Марин тражили су од Гризмана да се што пре одлучи по питање даље фудбалске каријере и будућности у клубу како би избегли нову сапуницу, а он је преломио и одлучио да је дошло време за промену. То је Симеонеу, Берти и Хил Марину поручио на састанку који је одржан данас у клупским просторијама на стадиону Ванда Метрополитано.

Сви трагови упућују на то да ће Антоан Гризман каријеру наставити у Барселони! Подсетимо, Гризман је и прошлог лета био на корак до преласка у Барселону, тада је од целог догађаја направио својеврстан ријалити шоу назван "Одлука", али је у последњи час од Рохибланкоса добио неодољиву понуду и рекордну плату за клупске услове, преко 21.000.000 евра. Одлучио је да се захвали Барселони и остане. Тада је практично дао обећање клупским челницима да ће остати сигурно још годину дана у Атлетику како би заједничким снагама пробали да се коначно домогну Лиге шампиона. Како је Атлетико ове године у елитном клупском такмичењу елиминисан већ у осмини финала од Јувентуса, свима је постало јасно да ће му ова сезона бити и последња на стадиону Ванда Метрополитано. 

Пред Мундијал у Русији, односно када је одлучио да потпише нови уговор с Атлетиком, његова откупна клаузула порасла је на преко 200.000.000 евра, али у постојећем споразуму постоји тачка по којој ће се од 1. јула фиксно обештећење смањити на 120.000.000 евра. То значи да би Атлетико од Гризманове продаје могао да заради 96.000.000 евра чисто, пошто ће 20 одсто од наредног трансфера отићи на рачун Реал Сосиједада. Свакако, ово није сума која би требало да представља било какав проблем за Барселону или било коју другу заинтересовану страну...

Овакав расплет је на све начине покушао да спречи Дијего Симеоне. Данима уназад је у јавност слао сигнале да Гризман неће отићи и да није добио никакву поруку да Француз жели да промени средину. Међутим, најбољи играч Рохибланкоса овог пута није могао да одоли. Одлазак у Барселону делује извесно, иако се у шпанским медијима наводи да ће се у игру озбиљно укључити Манчестер јунајтед, а можда чак и мадридски Реал, наводно због добрих односа са Зинедином Зиданом, иако је заиста велико питање где би његово место у тиму било...

Гризман је на крају ипак био поштен према клубу који га је лансирао у звезде и на време саопштио своју намеру да затвори велики циклус у каријери. Наводно, он се Симеонеу, Берти и Хил Марину захвалио од срца на свему што су урадили за њега, али им и признао да му је потребан нови изазов у каријери, као и пехари на највећој сцени, укључујући и Примеру, Куп краља...

Своје кратко мишљење о овој теми изнео је и легендарни Радомир Антић, који је у својој каријери водио Атлетико, Барселону и Реал.

“Искрено, не видим на којој позицији и где би Антоан Гризман могао да игра у Барселони“, поручио је некадашњи селектор Србије.

Мадридски дневник Марка тврди да је Гризман у коначној одлуци добио велику подршку Барсиног тандема Лионел Меси – Луис Суарез. Наводно, већ су разговарали с њим и увелико га врбују да дође на стадион Камп Ноу. У овом тренутку тешко да првак Шпаније има адекватну конкуренцију, мада ни у шта не можемо да будемо сигурни док Гризмана не видимо с дресом у рукама...

Гризман је у Атлетико стигао из Реал Сосиједада крајем јула 2014. године за 30.000.000 евра. Од тада је у дресу Рохибланкоса одиграо 256 утакмица у свим такмичењима, уз учинак од 133 погодака и још 50 асистенција. Током година израстао је у једног од најбољих голгетера света, играча светске класе и најважнијег играча Атлетика. Синоним је за нападача разноврсних офанзивних карактеристика, јер поред тога што има страшан њух за голове, зна и да подели врхунске асистенције. С Атлетиком је освојио Лигу Европе и Суперкуп Европе прошле године, али и Суперкуп Шпаније 2014. Добитник је и бројних индивидуалних признања, а два пута је био трећепласирани у борби за Златну лопту.

Ми не можемо да дочекамо лето и отварање трансфер пијаце, а ви?

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар