Рим: Ђере заустављен у другом колу!

Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је у другом колу Мастерса у Риму, пошто је у два сета поражен од Николоза Басилашвилија.  Спала књига на једно слово, Ђере испао.  Српски тенисер није успео да на мастерсу у Риму понови прошлонедељни успех из Мадрида.

Тенис 14.05.2019 | 21:02
Рим: Ђере заустављен у другом колу!
Ђере, 32. тенисер света, одиграо је солидан меч, али је у одлучујућим тренуцима Басилашвили био бољи и на крају је заслужено славио – 7:5, 6:4.

Током првог сета видели смо чак пет брејкова, од којих је српски играч претрпео три. Ђере је два пута успео да се врати из заостатка, али није успео и трећи пут.

Грузин до брејка дошао је у једанаестом гему, потом је у дванаестом потврдио предност за вођство у сетовима.

У другом сету тенисери су били доста сигурни на сервису, међутим Ђере је допустио једну брејк лопту и Басилашвили ју је искористио (4:2). Српски играч није успео да се врати 18. тенисер света заслужено пролази у треће коло.

Басилашвили ће у борби за четвртфинале играти против Рафаела Надала или Жеремија Шардија.

Част српског тениса на турниру "Мастерс 1000" серије у Риму, од среде ће бранити само Новак Ђоковић.

Након што је у првом колу одиграо одлично и победио Михаила Кукушкина, Ласло Ђере (32. на АТП листи) поражен је од 18. тенисера света, Николоса Басилашвилија из Грузије.

За нешто мање од сат и по, Басилашвили је славио резултатом 7:5, 6:3.

Грузијски играч деловао је за нијансу сигурније, имао је више брејк прилика и заслужено прошао у осмину финала. Док је у првом сету Ђере још могао да уради нешто више, у другом је противник све време контролисао меч и био му је довољан један брејк, за вођство од 3:2, да реши питање победника.

Ђере је прошле недеље у Мадриду дошао до трећег кола, чак је против Марина Чилића био ближи четвртфиналу након првог сета, али није успео да направи изненађење.

Куриозитет је да се Басилашвили у уторак реванширао за пораз претрпљен крајем прошлог месеца, у четвртфиналу турнира у Будимпешти, када је Ласло победио у три сета - 3:6, 6:2, 6:3.

Ђоковић након освајања турнира у Мадриду, стартује у "вечном граду" мечом против Дениса Шаповалова из Канаде. Најбољи тенисер света на терен ће изаћи у среду, али још није дефинисан тачан термин.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар