Шаповалов први тестира Новака у Риму

Најбољи тенисер света на мастерсу у главном граду Италије такмичење почиње против талентованог Канађанина, тренутно 22. на АТП листи.

Тенис 14.05.2019 | 13:45
Шаповалов први тестира Новака у Риму
Новак Ђоковић такмичење на мастерсу у Риму почиње у среду у другом колу. Као први носилац је слободан на старту, а сазнао је и име првог ривала.

Српског аса очекује добар први тест на Форо Италико комплексу. Састаће се са Денисом Шаповаловим, талентованим 20-годишњим играчем, који тренутно заузима 22. место на АТП листи.

Канађанин је у првој рунди победио Пабла Карења Бусту резултатом 2:0 (6:3, 7:6) и тако прекинуо црни низ од три пораза на старту претходна три турнира. Неславно је завршио наступе у Монте Карлу, Барселони и Мадриду.

Ђоковић тај дуел дочекује после сјајног меча у финалу мастерса у Мадриду, такође против још једног талентованог играча чије време тек долази - Срефаноса Циципаса, где је и освојио пехар.

Ђоковић се са Шаповаловим до сада састао само једном у каријери, и то недавно, на путу освајања пехара на Аустралијан Опену. Играли су у шеснаестини финала и први рекет света однео је победу, али пошто је изгубио један сет - 6:3, 6:4, 4:6, 6:0.

Шаповалов још нема освојену АТП титулу, а ове сезоне најбољи резултат направио је на мастерсу у Мајамију, када је стигао до полуфинала где га је зауставио Роџер Федерер.

Ово му је друго учешће на мастерсу у Риму, пошто је дебитовао прошле године, где је са успехом прошао два кола, а онда изгубио од Рафаела Надала.

На другој страни, Новак је у Риму освајао пехар четири пута (2008, 2011, 2014. и 2015. године), а прошле сезоне остварио је најбољи резултат од свих турнира на шљаци, тако да брани 360 АТП бодова. Стигао је до полуфинала, где га је победио баш Надал (6:7, 3:6), који је касније и освојио пехар након тријумфа над Сашом Зверевим.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар