Хаос: У Челинцу ванредно стање

На састанку Штаба за ванредне ситуације општине Челинац јутрос је проглашена ванредна ситуација на подручју ове локалне заједнице усљед обилних падавина и непроходних праваца према Бањалуци и Котор Варошу.

Република Српска 14.05.2019 | 09:57
Хаос: У Челинцу ванредно стање
Начелник општине Момчило Зељковић рекао је Срни да је више од стотину домаћинстава поплављено, највише у сливу ријеке Јошавке, а ништа боља ситуација није ни на обалном подручју Укрине. 

"Мало је недостајало да се Врбања излије у центар града. Одлучено је да се обустави рад у свим основим школама на подручју општине, централне школе и у вртићу "Невен". Огроман број клизишта се створио и проузроковао штету на локалним путевима", рекао је Зељковић. 

Обилне падавине проузроковале су велику штету на градском и мјесним водоводима. 

"Град је без пијаће воде и редовног снабдијевања електричном енергијом јер су присутна честа искакања на трафостаницама", рекао је Зељковић. 

Он је истакао да је нови градски мост у функцији за пјешаке, а да је "шамачки" мост оспособљен за саобраћај аутомобила. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Биби

14.05.2019 08:31

Резервни састав полиције РС-а це нас све спасити... Добро их "наорузати"треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

14.05.2019 08:33

како те није срамота,боље иди и помози људима

Name

Директ

14.05.2019 11:21

Задатак полиције је искљуциво да хапси и приводи криминалце. Поплаве су терен спасилаца, ватрогасаца и у неким екстремним слуцајевима орузаних снага.

Name

Грађани

14.05.2019 18:41

Зато се онда треба улагати у оно што треба на овим простирима. Зашто се не улаже у цивилну заштиту? Овакве хаварије не можеш спречити погледом и пушком, нити их надгледати, то грађани знају.