Ко су наручиоци убиства Крунића?

До сада нема никаквих информација о најбитнијој чињеници - Ко је наручио Ликвидацију Славише Крунића?

Република Српска 13.05.2019 | 20:27
Ко су наручиоци убиства Крунића?
Све док се не открије наручилац, убиство не смије бити адактирано, на начин да се пресуде похапшени и све заврши њиховим дугогодишњим затварањем; Неспорно је да Гајић, Балдо и Ђукановић заслужују најтеже казне, али је неспорно да наручилац мора бити откривен, јер Крунићева ликвидација није никакав обрачун локалног карактера - ријеч је о стратешком злочину који је имао велики број циљева; Убиство Крунића има и своју политичку, привредну, безбједносну… димензију, које никако не смију бити искључене из истраге, јер управо те димензије су изузетно битне и воде до Наручиоца ликвидације.

1.
Жељко Ковачевић, један од осумњичених за ликвидацију Славише Крунића, који је убијен током напада, имао је код себе (на мјесту злочина гдје је пронашен) телефон “специјал” (апарати који служе само за одређену комуникацију), у ноћи када се десио масакр у селу Гламочани, надомак Бањалуке (22.04.2018.), тврде моји извори.

2.
У телефону су, како сазнајем, пронађена само два броја са којима је Ковачевић комуницирао. На који начин је комуницирао моји извори нису рекли.



3.
Корисник једног од тих апарата/бројева је откривен; Ријеч је, према мојим изворима, о особи која не живи на подручју Бањалуке, али и која се (бар засад) не доводи у директну везу са убиством Крунића, Жарка Павловића и рањавања Горана Илића.

4.
Та особа добила је задатак од Ковачевића да за њега украде аутомобил, али то није учинила. Према мојим изворима, Ковачевић је тој особи, такође, дао “специјал”, а откривена је на сасвим бизаран начин, који ћу описати у неком од наредних наставака.

5.
Особа која је користила други број није откривена и не искључује се могућност да је ријеч о Наручиоцу убиства или, пак, посреднику између Наручиоца и Ковачевића.

6.
Уколико је тај други апарат укључиван, а логично би било да јесте, полиција је досад, сасвим извјесно, могла открити подручје на којем су базне станице евидентирале апарат.

7.
Важно је знати и следеће: Моји извори тврде да је Ковачевић са Емилијом Балдом, Бенедијем Ђукановићем и Родољубом Гајићем комуницирао преко личног телефонског апарата, а не преко “специјала”; Ковачевић је, како се тврди, био “на мјерама” па је због тога брзо ухапшен Балдо (још те ноћи, 23.04. око 03 часа ујутро), а сазнало се и за Ђукановића, који је још увијек у бјекству.



8.
Врло лако је и Ђукановић могао бити ухапшен, јер га је саобраћајна патрола контролисала код Дервенте (село Луг), око 02 часа 23.04., али је пуштен.

9.
Из МУП је раније речено да је Ђукановићу омогућено даље кретање, “јер тада није био осумњичен”, али ова чињеница и даље изазива бројне контраверзе и спекулације.

10.
Провјером Ковачевићевог личног броја ухапшен је и Гајић, радник “Сектор секјуритија”, који је издао Крунића, власника те фирме и Ковачевићу продавао информације о његовом кретању, броју чланова обезбјеђења, њиховом наоружању, навикама…

11.
Упућени сматрају да је Ковачевић организовао групу за ликвидацију и комуницирао директно са Наручиоцем или његовим посредником, док има и других који су мишљења да је Ђукановић био шеф егзекутора.

12.
Интересантно је и следеће: Гајић је након хапшења, током давања изјаве, рекао да му је Ковачевић, приликом њиховог састанка почетком априла, запријетио да никоме не смије рећи ни ријеч о томе да се он распитује око Крунића и његовог обезбјеђења, “јер ће обојици бити скинута глава”. Још му је, према његовој изјави, запријетио да током телефонских разговора не смије помињати ни дуг ни новац.



13.
Гајић, нечовјек и људска гњида, се тим ријечима само покушао “опрати” за свој ријетко прљави чин издаје особе која му је итекако помогла; Исти тај дан Гајић је, како се тврди, дао нове информације Ковачевићу, а парадокс је да су састанак имали, како тврде моји извори, у једном угоститељском објекту у непосредној близини ПУ Бањалука.

Сам Гајић је током саслушања изјавио да је, током сусрета са Ковачевићем "схватио да ће Крунић бити убијен", али то ником није рекао и покушао се сакрити иза сопствене породице, што је додатна чињеница о каквој хијени се ради.

14.
Други састанак Гајића и Ковачевића десио се неколико дана прије убиства Крунића у селу Рекавице код Бањалуке. Тада је са Ковачевићем, највјероватније, био и Ђукановић.

15.
Нема никакве дилеме да је Гајић знао када ће се десити напад на Крунића, јер је тај дан узео замјену на послу, али се, недуго након напада, појавио на имању Крунићевих.

16.
Био је и свих наредних дана до сахране, а носио је и ковчег убијеног Крунића, којег је продао.

17.
Гајић је, како сазнајем, пао на полиграфу тек приликом другог полиграфисања, када је доведен стручњак из Србије, док је приликом првог полиграфисања, које су радили наводни стручњаци из РС, прошао.

18.
Полиграф није доказ на Суду, али је значајан, јер помаже при усмјеравању истраге; Наравно, под условом да је све урађено професионално.

19.
Гајић је признао своје учешће у организацији ликвидације Крунића и Павловића и одређен му је једномјесечни притвор, као и Емилију Балду. Међутим, Гајић сигурно много више зна од оног што је до сада рекао током саслушања.



Ковачевић је убијен током напада, а Ђукановић у бјекству.

20.
Гајић, Ђукановић, Ковачевић и Балдо су сурови, бескрупулозни “извођачи радова” - људски талог спреман на све, па и на ликвидације, само да би се докопао новца.

21.
До сада нема никаквих информација о најбитнијој чињеници - Ко је Наручио Ликвидацију Славише Крунића?

Све док се не открије Наручилац, убиство не смије бити адактирано, на начин да се пресуде похапшени и све заврши њиховим дугогодишњим затварањем; Неспорно је да Гајић, Балдо и Ђукановић заслужују натеже казне, али је неспорно да Наручилац мора бити откривен, јер Крунићева ликвидација није никакав обрачун локалног карактера - ријеч је о стратешком злочину који је имао велики број циљева; Убиство Крунића има и своју политичку, привредну, безбједносну… димензију које никако не смију бити искључене из истраге, јер управо те димензије су изузетно битне и воде до Наручиоца ликвидације.

(наставиће се)

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

истина

13.05.2019 19:09

ста је вама цудно кад криминалци управљају судијама и тузиоцима а да не прицамо о полицији који не смију да раде свој посао јер у супротном породица на удару криминала а свакако повезаних много у униформи и криминалу.Провјерите задњих годину дана које све пустен из затвора и под цијим патронатом крими војска за убијање.а тај голф има мјесец дана по бијељини се воза а знате ви то све

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.05.2019 16:45

па ријеси се Драшко тетка сад це тетка да поклања и шаком и капом то је истина

Name

цвијетин

13.05.2019 19:16

Ајте моливас нелупетајте дзаба: а ста ако је наруцилац из врха власти као сто је и највјероватније: хоцетега ухапсити и осудити: ? Исто као и за Давида Драгицевица. Ниста од тога неце бити. Ово је пропала дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2019 22:45

живела власт и полиција рс удри банду

Name

ре

16.05.2019 16:48

па такве и треба млатит као што си ти то полицијом само удри

Name

Ранко

13.05.2019 19:17

Наручиоце треба тражити на првом мјесту у опозиционим групама у Републици Српској затим у обавјештајној заједници БиХ односно политичком Сарајеву а онда и у пронато структурама у тзв.међународној заједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ РАНКО

13.05.2019 19:50

ИЗ НАЈБОЉЕ НАМЈЕРЕ ТИ ПРЕДЛАЗЕМО ЛИЈЕЦЕЊЕ. НЕ РАДИ ТЕБЕ, ТАКВОГ ПРЉАВОГ НЕЦОВЈЕКА КОЈИ НАЈВИСЕ ЛИЦИС НА ОВОГ ГАЈИЦА, И ТИ БИ РОДЈЕНУ МАЈКУ ПРОДАО ЗА НЕКУ КОРИСТ ОД ОВЕ ВЛАСТИ. КАКВУ ТО МОЦ ИМА ОПОЗИЦИЈА? НА КОГА СЕ ПОКОЈНИ КРУНИЦ ЗАЛИО ДА ГА ПРИТИСКА??? ТИ СИ СЛИКА И ПРИЛИКА ОВОГ ГАЈИЦА. И СВИ ВИ СТО СТЕ СЕ ПРОДАЛИ ЗЛОЦИНЦИМА ЗА ПРОКЛЕТО РАДНО МЈЕСТО НА БУДЗЕТ И СЛИЦНО. СРАМ ВАС БИЛО УХЉЕБИ, ПАРАЗИТИ ОВЕ ЈАДНЕ ЗЕМЉЕ. И ВРАПЦИ НА ГРАНИ ЗНАЈУ КО У ОВОЈ ЗЕМЉИ ОДЛУЦУЈЕ О СВЕМУ ПА И О УБИСТВИМА. ФУЈ, БОГ ВАС ПРОКЛЕО КАО ОНУ СМОКВУ У ЈЕВАНДЈЕЉУ.

Name

Ре Ре Ранко

13.05.2019 21:29

Бс због таквих идиота ко сто си ти други су имали вецу корист него власт. Када си тако паметан реци ми ста је власт добила овим убиством? Каква је то претња он био? Збоф финансија и преузимања посла? Па власт бар за то има ефективну слузбу пореске управе која мозе да га унисти финансиски.

Name

Ре

13.05.2019 21:43

Ја мислим да баш има логике у овоме што је Ранко написао. Не.казем да је истина, али вриједи размислити о томе.

Name

СНСД Опојна Дрога Стети Разуму

14.05.2019 00:25

Пазња: СНСД -ова Дрога Стети Разуму и најхитније потразити помоц у најблизој здравственој клиници

Name

@ ре ре Ранко

14.05.2019 09:53

Питаш, шта је власт добила овим убиством? Човијек изјави да је Србин али и поносни Босанац.Има пара да их крава не може сажвакати.Има преко 1000 наоружаних људи.У својим фирмама по цијелој БиХ запошљаве људе свих националности и на неки начин се труди да прича о суживоту у овој држави има смисао.Јел ти мислиш да је то нешто што одговара српским интересима у Републици Српској, па чак и у Србији.Они тврде да нема суживота и раде на деструкцији и циљ је веома јасан.Славиша је био неко ко се није уклапао у њихове идеје о евентуалном осамостаљењу а усудио бих се рећи да је наређење да се ликвидира дошло из највиших српских кругова а то су ДБ Србије, САНУ, СПЦ и Додикова банда...Чак ни Русију не искључујем јер је и њима у циљу да буде лоше стање у региону...Јел ти сад мало јасније?!?!?

Name

Скептик

13.05.2019 19:23

Наручиоци су исти они који су наручили убиства Милана Вукелића и Давида Драгичевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

13.05.2019 19:24

А да се испита Чубри из Лакташа и још њих пар да се нелаземо и неправимо мутави

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

13.05.2019 19:24

ТРЕБА ВИДЈЕТИ ЈЕЛ ДОДИК ИМАО ТАЈ СПЕЦИАЛ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Задес!

13.05.2019 20:12

То не мозе нико да утврди, Гацо из МУП-а је његова лицна гарда!

Name

БЛ

13.05.2019 19:32

Је ли ико испитао Ецима? Ста је са прицом да је Круницу рекао да це "носити сукњу"?? Да ли је ико Круницеве преписке излистао? Позиве? Само то нека се уради и све це се открити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

13.05.2019 20:43

Јел тај Ецим бас неки злотвор ? Гдје год мртва глава падне, он се спомиње. Има ту нецега

Name

Ре

13.05.2019 20:48

Стевандиц и црвене беретке квази борци ратовали у соколском дому у Бања луци и убијали беспомоцне цивиле јуначине велики срби а Гордана Тадиц им дрзи у ладици оптузницу за ратни злоцин у Котор варосу ал ратни злоцин незастарјева инспектор Шушњица

Name

Кими

13.05.2019 21:36

Иако сам изгубио повјерње у МУП РС, морам признати да су до сад одрадили велики дио посла и зато им треба пружити подршку, да наставе радити професионално, темељно и упорно на расвјетљавању овог злодјела.

Name

ИстоцноСарајево111

13.05.2019 19:33

Никад се неце сазнати као и за многе, а из скорије прослости Остојица, Тигра, Давида, Дзенана, убице - наруциоце полицајаца у СА и многе многе друге.... ФУЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

13.05.2019 20:23

Као сто су затаскана убиства Срдјана Кнезевица,Зељка Марковица и Риста Југовица тако це се затаскати и ово. Све це се приписати овом убијеном и ту је крај прице. Политицари це покупити поене код наивног народа и хвалити се како су открили све... Ееее гдје ми зивимо мајко мила.

Name

Пале123

13.05.2019 20:54

Дрзава је убила јунаке Сарајевско романијске регије... А сада су преслину Бања Луку.

Name

Наручиоц је МИЛОРАД ДОДИК

13.05.2019 20:25

ДОДИК је наруциоц а пиуни су извршиоци . Ал главни УБИЦА је МИЛОРАД ДОДИК. И само Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

13.05.2019 21:30

Небаљезгај мамлазе

Name

Ре

13.05.2019 21:45

Лијеци се, човече ,опседнут си.

Name

Исток

16.05.2019 11:00

И ја се слазем са констатацијом . " Сви путеви на крају воде у Рим". Тако и све ово на крају води ка главном кривцу за све сто нам је "добро".

Name

Фх

14.05.2019 02:00

кад се утврди које наруциоц толиких убиства онда уцеснике и изврсиоце осудит на вјецну робију а наруциоца СТРИЈЕЉАТИ СТА КАЗЕ ДОДИК И ЊЕГОВА БАНДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Птица Додо

14.05.2019 19:41

ДРАГАН ЦАВИЦ ПОМИЛОВАО БАЛДИНУ СУПРУГУ , ЛЕЗАЛА ЗА УБИСТВО

Name

Ја

14.05.2019 11:57

сам специјалиста за одвезивање језика оваквој багри осиљеној...од алата користим малу бусилицу,скалпел и срафцигер...маљ по потреби,да овакав сљам ни земљом не мозе кроцити.Потразите и замолите ме за помоц...гарантујем 100% успесно певање осумњицених...ако презиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

к55

16.05.2019 13:16

ОНАЈ КО МУ ЈЕ ПРИЈЕТИО ТАЈ ЈЕ НАРУЦИОЦ

ОДГОВОРИТЕ