Федерер одредио фаворите на Ролан Гаросу...

Швајцарац се припрема за наступ на гренд слему у Паризу после четворогодишње паузе!

Тенис 13.05.2019 | 20:36
Федерер одредио фаворите на Ролан Гаросу...
Роџер Федерер вратио се на шљаку на мастерсу у Мадриду после трогодишње паузе и догурао је до четвртфинала. У престоници Шпаније забележио је две победе, против Ришара Гаскеа и Гаела Монфиса, пре него што га је зауставио Доминик Тим.

Швајцарац је био задовољан оним што је урадио на земљаној подлози после дугог одсуства и игром коју је приказао током припрема за највећи турнир на шљаци, Ролан Гарос.

Он је против Монфиса уписао 1.200 АТП победу у каријери, придруживши се Џимију Конорсу као други играч коме је то пошло за руком, али не хаје много за статистику.

"Нисам имао времена да размишљам о томе. Мислим да сам пре две године остварио ту 1.000 победу у каријери, што ми је било значајано, а сада сам више био посвећен томе што сам се вратио на шљаку после дуго времена и игри, да нисам ни био свестан да јурим 1.200 тријумф", искрено је поручио Федерер.

Швајцарац је одмах након елиминације у Мадриду отпутовао у Рим, где је именован за трећег носиоца.

Први дуел одиграће у другом колу, а ривал ће му бити бољи из меча Френсис Тијафо - Жоао Соуса.

Биће то финална припрема за Ролан Гарос, гренд слем на којем је последњи пут играо 2015.

Пре четири сезоне наступ је завршио у четвртфиналу, и то пошто га је елиминисао земљак Стен Вавринка у три сета.

"Узбуђен сам због наступа у Паризу ове сезоне", рекао је Федерер и издвојио фаворите.

"Доминик Тим је један од најбољих играча на шљаци последњих година и сигурно је један од фаворита на Ролан Гаросу. Осим њега ту су наравно и Рафа Надал и Новак Ђоковић", поручио је трећи играч света.

Федерер, који је од 20 гренд слем трофеја у каријери само један освојио у Паризу - 2009. године, каже да ће се потрудити да фаворитима "помрси конце".

"Драго ми је што ћу опет наступати на Ролан Гаросу, али се и надам да ћу играти добро и задати противницима проблеме", навео је Федерер.

Ролан Гарос игра се од 26. маја до 9. јуна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар