Киша закључала школе у Српској

Усљед обилних кишних падавина дошло до прекида наставе у неколико школа у Републици Српској, док се у свим образовним установама прати ситуација и одлуке о настави ће бити донесене водећи рачуна о безбједности ученика и наставног особља, саопштено је из Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Република Српска 13.05.2019 | 16:43
Киша закључала школе у Српској
У Челинцу је обустављена настава у ОШ "Милош Дујић", ОШ "Новак Пивашевић" и ОШ "Младен Стојановић" Јошавка, док је у Средњошколском центру "Челинац" настава прекинута због безбједности ученика приликом доласка и одласка из школе.

Настава је прекинута у ОШ "Иво Андрић" Кулаши код Прњавора јер је већи број родитеља дошао по своју дјецу због поплављених приступних путева.

У Оштрој Луци настава у ОШ "Петар Шкундрић2 је скраћена на 30 минута, а већи број ученика није дошао у школу због поплављених локалних путева. У овој школи се сутра настава неће одвијати.

У Приједору је у ОШ "Десанка Максимовић" поплављен сутерен и настоји се санирати испумпавањем воде.

У Бањалуци је у ОШ "Младен Стојановић" Бронзани Мајдан дошло до прокишњавања крова, као и у ОШ "Милан Ракић" Карановац, док се у подручном одјељењу Павловац у оквиру ОШ "Свети Сава" прати ниво Црквене који пријети излијевањем и у том случају ће настава бити обустављена.

У Котор Варошу је у ОШ "Петар Кочић" Шипраге дошло до прокишњавања крова, па је искључена струја из безбједносних разлога.

Настава у свим предшколским установама, као и у осталим основним и средњим школама изводи се по плану.

Министарство просвјете и културе је послало свим предшколским установама, основним и средњим школама и ђачким домовима обавјештење да предузму све мјере и активности како би осигурали безбједност ученика и запослених и заштитили објекте, намјештај, педагошку документацију и наставна средства.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан

13.05.2019 16:05

У ОС " Његос " Берковици не воде рацуна опедагоској документацији. Матицну књигу, највазнији документ, тразе по неколико сати, не знају гдје је остављена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проланик

13.05.2019 17:01

Сарајевске новине пису да је у новој касаби код зворника скинура вјерска застава са објекта л з.одма оптузили србе иако се ради о невремену и јаком вјетру.

Name

ре

14.05.2019 08:09

Некада, 80их 1984г ђаци су газили снег већи од метра и ишли у школу, а данас не могу јер пада киша, јел смо ли толико деградирали и атрофирали, јесмо ли се толико размазили да због кише не идемо у школу, а како ће сутра живети и радити по киши?