Промјена времена неповољно утиче на крвоток

Да би се у датим околностима успоставио нормалан крвоток, треба прилагодити исхрану и уносити што више воћа и лагано динстано поврће.

Здравље 13.05.2019 | 13:35
Промјена времена неповољно утиче на крвоток
НА промену времена реагује већина, међу којима чак и здрави. Иако нису свесни дешавања у организму, највише трпи крвоток. Да би се у датим околностима успоставио нормалан крвоток, треба прилагодити исхрану и уносити што више воћа и лагано динстано поврће, наглашавају нутриционисти.

Променљиво време људе често чини уморним и малаксалим. Да би се то избегло и повратила снага, у јеловник треба уврстити шољу супе од поврћа или меса. Крвотоку је потребан и микроелемент хром, а највише га има у печуркама, јагодичастом воћу, сувом грожђу и коштуњавим плодовима. Женама је нарочито потребно гвожђе, а могу га наћи у каши од јабука, першуну, динстаном грашку и семенкама бундеве. За главно јело се препоручује кувани кромпир, скуван са гранчицом нане.

Крвоток може да се стабилизује и ако се једном дневно конзумира један кисели краставац или парче интегралног хлеба намазаног сенфом. Минерални састојци из краставца и из сенфа човека крепе и дају му снагу. Исто делују и горки састојци из руколе или радич салате, артичоке и броколија. Међутим, најважније је током дана уносити довољне количине течности, са неколико капи сока од свежег лимуна.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар