Сви путеви воде у Рим...

Након мастерса у Мадриду, најбољи тенисери света селе се у престоницу Италије. Ђоковић први носилац, игра и Ласло Ђере.

Тенис 13.05.2019 | 12:30
Сви путеви воде у Рим...
Мастерс у Мадриду је архивиран, након што се Новак Ђоковић окитио новим, трећим пехаром у каријери, а укупно 33. на турнирима АТП серије 1000, чиме се на листи најуспешнијих изједначио са првопласираним Рафаелом Надалом.

Након сигурне победе над Стефаносом Циципасом у финалу у "Каха магики", Ђоковић се са најбољим играчима света сели у Рим.

Тамо је такође постављен за првог носиоца, и слободан је у првој рунди такмичења.

У другом колу ривал ће му бити победник дуела Денис Шаповалов - Пабло Карењо Буста.

После сјајног наступа у Мадриду Новак са великим амбицијама стиже у Рим, на један од најомиљених турнира, али и далеко најуспешнији на шљаци.

У главном граду Италије, на чувеном Форо Италико комплексу, тријумфовао је четири пута у каријери, а последњи пут још 2015. Пре тога подизао је пехар 2008, 2011. и 2014.

Прошле сезоне такође је одиграо најбоље од свих турнира на шљаци и стигао до полуфинала, где га је победио Рафаел Надал (6;7, 3:6), који је касније и освојио пехар након тријумфа над Сашом Зверевим.

На мастерсу у Риму, на којем је наградни фонд 5.791.280 евра, Ђоковић брани 360 АТП бодова.

Осим Новака, Србија има још једног играча у главном жребу турнира - Ласла Ђереа. Његов први ривал је Михаил Кукушкин, тренутно 47. тенисер са АТП листе.

Ласло се до сада три пута састајао са њим, али никада није победио. Заправо, одиграли су два меча, прошле године у Индији и ове у Софији, и Казахстанац је однео оба тријумфа, док је меч у Чешкој 2018. Кукушкин предао Ђереу без борбе.

Душан Лајовић и Миомир Кецмановић покушали су преко квалификација да стигну до главног жреба у Риму, али су обојица заустављени у финалној рунди.

Лајовића, који је био први носилац у квалификацијама, савладао је Даниел Еванс (7:5, 6:3), док је бољи од Кецмановића био Каспер Руд, такође у два сета - 6:2, 6:1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар