Новак искрено: Патио сам много

Новак Ђоковић и Стефанос Циципас играју за титулу на мадридском мастерсу ове недеље, а пред то финале турнира из серије 1. 000 наш и најбољи тенисер света прилично отворено је говорио о ономе што осећа.

Свијет 12.05.2019 | 14:03
Новак искрено: Патио сам много
Упитан шта му победе сада значе, најбољи тенисер света је овако одреаговао:
 
"Добро је то питање, и сам још покушавам да одгонетнем одгвор. Победе, а нарочито порази, су велике лекције. Много сам научио из пораза, много више него из тријумфа. Наравно, сви ми желимо да побеђујемо, желимо велике успехе, трофеје, зато се, уосталом, и такмичимо. Најпре је и било тако - само тенис, победе или порази.

А када бих изгубио, била је то мало и драма, разочарање је трајало баш дуго, недељама или чак дуже после неког великог пораза. Али, сада много брже заборављам те ствари. Имам породицу, отац сам, професионалац сам већ 15 година... И даље ја желим да исписујем историју, освајам главне турнире, будем број 1, то је очигледно.

Али, раније сам се на терену осећао празније (после изгубљених мечева), бесно, патио сам много више...", признао је Ђоковић.

Осврнувши се на неуспехе, он је подсетио и на значај који је тенис имао на развој његове личности:

"Целу ту мешавину емоција сам осетио само у тенису, што ми је била и одлична прилика да учим из свега тога. Тенис ми је пружио прилику да шаљем и поруке свету, моје филантропске идеје, значај образовања...", навео је наш ас.

На крају је упитан и о томе зашто се у Марбељи припремао за мадридски мастерс:

"Марбеља је једно од најлепших места на свету. Мој брат тамо живи већ пет година, његова супруга такође. То нам дође куће. Ја, наравно, и даље живим у Монте Карлу, тамо сам већ десет година, деца су ми тамо одрасла", закључио је Новак.

Ђоковић ће се за титулу у шпанској престоници против Стефаноса Циципаса борити ове недеље од 18.30 по средњеевропском времену.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аууу

12.05.2019 13:51

Што каже Дуци Симоновић српски интелектуалац и публициста много нас брига за Новакове патње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2019 20:49

Биће јако мудро, ако буде знао остати у свјету тениса. Свако друго ангажовање га чини аматером.

Name

Том

12.05.2019 22:11

Није тако говорио Дуци док је играо. Болело га због пораза итекако. Био је врхунски кошаркаш танке психе, па је брзо изгорео. Због њега је кошаркашка репрезентација Југославије прошла катастрофално на Олимпијади у Мüнцхену. Баш ме заболе шта Дуци мисли и каже, очигледно је да многима у Србији, па и Дуцију, завист према најбољем спортисти Србије свих времена помутила разум. Опусти се и уживај, немој да мрзиш Ђоковића због тога што ти тата није купио ружичастог зеку и што ти је лепио шамаре сваки дан. Мрзи свога тату...

Name

Гиле

13.05.2019 05:24

Будало...