Бањалучани да буду приправни

Штаб за ванредне ситуације Града Бањалука позвао је грађане да буду у максималној приправности када је у питању опасност од бујичних водотокова.

Република Српска 12.05.2019 | 13:26
Бањалучани да буду приправни
Из Штаба наводе да грађани треба да превентивно склоне материјална средства, стоку, те да се и сами склоне са оних подручја на којима су могуће бујице.

"Грађани све проблеме у вези са евентуалним поплавама могу пријавити дежурним службама цивилне заштите на бројеве 121 и 123", навели су из Штаба након састанка у Градској управи у вези да најаваљеним обилним падавинама и додали да је констатовано да се изводе превентивне мјере како би град био припремљен за обилне падавине, за период од 12. до 15. маја.

"Градски штаб за ванредне ситуације (ГШВС) је у сталном контакту са хидорелектраном Бочац гдје је стање са акумулацијом задовољавајуће, а тренутни водостај Врбаса износи 110 цм, Врбање 60 и Јошавке 50 цм. Приликом првих падавина велики водотокови не би требало да задају проблеме. ГШВС упозорава на могућност излијевања мањих и бујичних водотокова", наводи се у саопштењу.

Истиче се да ће Градски штаб за ванредне ситуације и данас наставити са координисаном акцијом предузимања превентинвих мјера на цијелој терторији града, као што су обиласци терена, санације терена гдје је то могуће, чишћење канала, прокопа, пропуста и одвода.

Подсјетимо, наранџасто метеоролошко упозорење је издато за подручје Бањелуке. За недјељу, 12. мај, прогнозирано је мјестимично од 50 до 70 литара кише по метру квадратном, док је за понедјељак у сјеверним и сјеверозападним предјелима БиХ најављено од 60 до 90 литара по метру квадратном, локално и 120 литара. 

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Старцевица..

12.05.2019 11:51

Ма нек пада..само јос да и ви паднете..киса и овај монсум је мала сала за вас ....ви сте веца поплава од било ког....цунамија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2019 13:11

Ови са слике су наси спасиоци! Да се они данас не састасе, било би сваста. Овако, састанак, вазне одлуке, закљуци, активности пред кису недјељом......среца па их имамо овакве...

Name

Игипоп

12.05.2019 20:30

Стварно вас не еазумијем, да се нису састали било би боли вас к..., сад кад се састају опет не ваља. Једино сто је добро да је брана испустена а не као просли пут... Нисам за њих али раде

Name

Је ли то Радојичић

12.05.2019 12:20

У спортском дуксу? Кренуо на викендицу па је претходно свратио до општине да се услика за медије. Не би ме зачудило да није знао ни зашто је ту, полумаратон? Мото фест? Ноћ музеја?...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2019 12:55

Све је представа за јавност као да се нешто брину за грађане града. Позоришни комад у које је главни гулмац Иги приводи се крају а тада ће глумци видјети колико их грађани цијене.

Name

Лука

12.05.2019 18:51

ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ ПИТАЊЕ ЗА ВАС,ШТА ЈЕ СА ГРИЈАЊЕМ, РЕКЛИ СТЕ ДА ЋЕ БИТИ ПУШТЕНО. ЗАШТО СЕ СМРЗАВАМО А СВАКИ МЈЕСЕЦ ГА ПЛАЋАМО?

ОДГОВОРИТЕ