Надал: Имам још два турнира, није све изгубљено!

"Краљ шљаке" Рафаел Надал поражен је у полуфиналу Мастерса у Мадриду од Грка Стефаноса Циципаса.

Тенис 12.05.2019 | 11:53
Надал: Имам још два турнира, није све изгубљено!
Ово му је трећи узастопни турнир на ком губи у полуфиналу, а занимљиво је да ће наредне недеље у Рим по први пут доћи без иједне титуле у сезони.

Надал је честитао Циципасу на победи, али каже да из овог резултата не треба превише "читати" јер верује да има још добре изгледе да освоји Рим и Ролан Гарос.

"Нормалније је да ми се ово сад дешава него пре 14 година. Још је доста тениса испред мене. Има времена. Бићу у прилици још да освајам турнире које нисам успео ове сезоне. Оно што је потребно јесте да будем спреман физички и да играм тенис на високом нивоу. И даље имам шансе да освоијим турнир на шљаци, имамо још два турнира на овој подлози. Видећемо шта ће бити у Риму и Паризу", рекао је Надал.

Од 2005. Рафа нас је навикао да побеђује на најспоријој подлози.

"Тенис је сав у победама и поразима. Годинама сам побеђивао на шљаци, освајао много тога. Ове године осећам да сам близу, али ми некако не успева. Морате то једноставно да прихватите и идете даље. Свих вих година победе сам прихватао као нешто нормално, исто тако је било и а поразима. Тако је и сада", каже шпански тенисер.

Каже да не жели да тражи изговоре за неуспех.

"Можемо да покушамо да тражимо разлоге зашто је све ишло овако, али све је у томе да играте добар тенис. Да сам играо на том највишем нивоу, вероватно бих добио меч. А то није био случај, нисам играо добро колико сам желео. Последица је да нисам био у стању да победим", закључио је други тенисер света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар