"Против Ђоковића ме чека психички тежак меч!"

Стефанос Циципас најављује да ће се у финалу мастерса у Мадриду (18. 30) најбољем играчу света супротставити као и Надалу у полуфиналу. "Сигуран сам да силно жели пехар као и ја", рекао Грк који против Нолета има скор 1-0.  Циципас: Нисам играо са Новаком на шљаци, не знам шта да очекујем. . .  Млади грчки тенисер Стефанос Циципас победом против Рафаела Надала од 6:4, 2:6, 6:3 пласирао се у финале Мастерса у Мадриду.

Тенис 12.05.2019 | 10:26
"Против Ђоковића ме чека психички тежак меч!"
Новак Ђоковић вечерас ће се борити за други трофеј ове сезоне.

После освајања Аустралијан Опена, најбољи тенисер света на мастерсу у Мадриду играће финале против Стефаноса Циципаса.

Млади Грк направио је велики подвиг пошто је у сјајном полуфиналу елиминисао петоструког шампиона Рафаела Надала - 6:4, 2:6, 6:3.

"Невероватно сам срећан због тога што сам се доказао себи у полуфиналу. Одиграо сам један од најбољих мечева ове године. Не можете да замислите олакашање које осећам, јер сам после неких поена губио наду. Претходно сам изгубио три дуела заредом против Надала. Било је тешко, али сам веровао, нарочито после меча у Торонту прошле године када сам био близу, да могу да направим тај корак даље, и драго ми је што сам то учинио и ментално то пребродио", рекао је Грк после великог тријумфа.

Момак, који ће у августу напунити 21 годину, после изједначења у сетовима, у трећем је играо као ураган. "Краљу шљаке" три пута је одузео сервис, и то пред његовом публиком.

"Ментална дисциплина и чврста игра, као и одлучност биле су кључне ствари у преломним тренуцима. Рафа је велики борац и знао сам да морам да прихватим све прилике, јер вам он никада неће дати лако поен. За сваки морате да изборите и дате максимум", поручио је Циципас.

Циципас је стигао до 27. победе ове сезоне, уз девет пораза и прилике да се бори за трећи пехар у 2019. години, након освајања трофеја у Ешторилу и Марсеју.

Ривал у тој борби биће му најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је био бољи од Доминика Тима после два тај-брејка.

Млади Грк већ је једном у каријери играо против српског аса и узео му је "скалп".

Било је то прошле године у осмини финала мастерсу у Торонту, када је неочекивано Грк, тада 27. на свету, прекинуо Ђоковићев сјајан низ од девет мечева без пораза након освајања титуле на Вимблдону.

Циципас је славио резултатом 2:1 (6:3, 6:7, 6:3).

"Против Ђоковића морам да играм на исти начин као против Надала. Морам психички да будем спреман за тежак меч. Он се налази у одличном тренутку, одиграо је неколико веома добрих дуела до финала, тако да неће бити лако. Сигуран сам да исто као и ја силно жели пехар у Мадриду", навео је Циципас.

Биће то тек други окршај између Ђоковића и Циципаса. Играли су прошле године на Мастерсу у Торонту када је Грк славио у три сета.

Овог пута играће на шљаци и Циципас је поручио да ће морати ментално да се припреми за велику борбу.

"Мораћу психички да се спремим за Ђоковића. Сигуран сам да жели титулу колико и ја. Никада са њим нисам играо на шљаци, не знам шта да очекујем. Видео сам много његових мечева, покушаћу да се прилагодим његовој игри на шљаци што је брже могуће. Сигуран сам да није лако против њега на овој подлози. Мораћу ментално да будем спреман за велику борбу. То ће бити јако важно у финалу", поручио је Циципас.

Циципас је одавно најавио велике могућности. Ове сезоне је имао запажене резултате, а победа над Надалом му је међу најдражима.

"Значи ми много ова победа. Доказао сам себи да могу да победим најбоље. Одиграо сам један од најбољих мечева у сезони. Срећан сам што се борим, што сам у тој борбеној зони. Уживам у тенису. Лепо је када сте у стању да играте на овакав начин. Осећај после такве победе је невероватан", искрен је Циципас.

Циципасу је ово друго финале на мастерс турнирима, прошле године од Надала је изгубио баш у Канади. Каже да му је сада пао камен са срца.

"Осећам велико олакшање. Можда није добро ово што кажем, али као да сам у једном моменту изгубио наду да могу да га победим. Три пута заредом сам изгубио од њега. У Торонту сам био веома близу победе. Ова победа ми даје наду да могу да играм боље у будућности. Срећан сам што сам прешао и ову менталну баријеру. То што сам га победио на шљаци чини ову победу још значајнијом", додао је грчки тенисер.

Похвалио је и Шпанц, којем је ово био трећи узастопни пораз у полуфиналима.

"Рафа је борац, не даје вам лаке поене. Морате да се борите и дате најбоље од себе у сваком поену", закључио је Циципас.

Новак ће имати тежак задатак вечерас у "Каха магики" од 18.30 часова. Покушаће против полетног, пуног самопоуздања Циципаса да освоји трећи пехар у Мадриду и укупно 33. мастерс трофеј, чиме би се на првом месту вечне листе изједначио са Надалом.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар