И предсједник САД и краљ Енглеске

Арчи Харисон Маунтбатен-Виндзор нема ни недељу дана, а већ се расправља о томе како може да промени свет.

Занимљивости 11.05.2019 | 20:23
И предсједник САД и краљ Енглеске
Убрзо након што су Меган Маркл и принц Хари добили прво дете, сина Арчија, одређена питања почела су да се врте по медијима и главама фанова широм света, а то су да ли нови члан краљевске породице може да постане краљ Енглеске, али и председник САД, с обзиром да је његова мајка амерички држављанин.

У понедељак, 6. маја, рано ујутру краљевска породица објавила је да је Меган почела да се порађа, а убрзо након тога на свет је стигла беба Сасекс.

Након честитки и речи подршке из целог света, људе је почело да мучи једно питање: да ли Арчи Харисон Маунтбатен-Виндзор може да се кандидује за председника САД? Не одмах, наравно, већ кад Арчи буде мало старији.

Упркос томе што многи тврде да само они који су рођени на америчком тлу могу да се кандидују за председника, сада се извештава да је могуц́е да се Арчи кандидује у будуц́ности - чинец́и га првом особом која ц́е имати право да буде и председник и краљ Енглеске.

Како преноси Њузвик, краљевска беба може да буде председник ако има двојно држављанство. Иако Меган Маркл и принц Хари још увек нису споменули планове у вези са овим, дечак сигурно има права на то.

Мали Арчи је аутоматски британски држављанин јер је рођен у Великој Британији, чији је и његов отац држављанин, али такође ће добити и америчко држављанство на основу статуса мајке Меган као америчког држављанина.



То ће се, међутим, догодити само ако је рођење бебе Сасекс званично пријављено америчком конзулату од стране његових родитеља, након чега он може добити америчко држављанство.

Упркос томе што има право да буде и председник САД и краљ Енглеске, мало је вероватно да ће Арчи бити било шта од ова два.

Син Меган Маркл и принца Харија седми је у реду да наследи британски престо, након деде принца Чарлса, стрица Вилијама и његово троје деце и свог оца.

Са друге стране, кандидат за председника САД мора да испуњава одређене услове, а неки од њих су да мора да живи у САД најмање 14 година, као и да има изнад 35 година.

Међутим, Унилад преноси да је и даље могуће да за 35 година видимо Арчија као кандидата за председника САД, истичући да је он далеко бољи од тренутног председника, Доналда Трампа.

Медији истичу да, иако звучи чудно, малишан има веће шансе да буде председник САД него да постане краљ. Једино ако Чарлс, Вилијам, Џорџ, Шарлот, Луј и Хари не одлуче да се повуку и пусте њега да влада.

Било како, беба Арчи ће унети велике промене у краљевској породици, а свакако ће остати уписан у историји као прва беба у краљевској породици са афроамеричким коренима.

(Телеграф.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МАРИЈА

12.05.2019 08:58

ЈОЈ БОЗЕ СТО СЕ ПРЕТЈЕРУЈЕ..ПУСТИТЕ ДИЈЕТЕ ДА РАСТЕ

ОДГОВОРИТЕ