Бокс: Металцу титула ''за длаку'' испред Лознице!

Металац шампион Боксерске лиге Србије! Наслов шампиона Боксерске Лиге Србије 2018/19 понео је тим "Металца" из Ваљева у фото финишу са комшијама из Лознице.

Остали спортови 11.05.2019 | 22:17
Бокс: Металцу титула ''за длаку'' испред Лознице!
Пуне хале, јака конкуренција, традиција, понос, жеља за тријумфом, регуларност на високом нивоу, јака гледаност, битке које су изнедриле нове хероје и оне које су потврдиле актуелне, све ово је обележило велику бокс сцену Србије у лигашком такмичењу које смо имали прилику да испратимо у протеклих седам месеци.

Лигашко бокс такмичење Србији стартовало је 18. октобра 2018. у Ваљеву када су се судариле управо екипе домаћег Металца и традиционалног љутог ривала из Лознице. Дуго је тај меч био предност Ваљевцима, све до дербија у СЦ Лагатор када је БК Лозница као домаћим савладала комшије и дошла до изједначења на врху табеле. Иако су многи видели да ће крај обележити мајсторица, ипак мечеви 10. и уједно последњег кола изнедрили су другачију фабулу и титулу за ову повратничку сезону упутили на адресу "Металца".

Боксерска лига је дуго очекивано такмичење за све љубитеље племените вештине, али и свих оних који воле спортске спектакле и које се поново устоличило под нашим небеским сводом након 15 година паузе. БЛС 2018/2019 окупила је шест клубова (БК "Раднички" – Београд, БК "Раднички" – Крагујевац, БК "Наиссус" – Ниш, БК "Војводина" – Нови Сад, БК "Лозница", БК "Металац" – Ваљево) који су сјединили најбоље боксере Србије у осам тежинских категорија. Љубитељи племените вештине имали су прилику да уживају у врхунским борбама уживо, али и путем малих ТВ екрана у директним преносима које је емитовала ТВ Арена, сваки дерби свих десет кола колико је било планирано за двокружни систем лиге.

У сам финиш Лиге, 10. коло, ушло се са истим бројем победа и пораза носиоца врха табеле – БК "Лозница" и БК "Металац" који су суверено владали ринговима широм Србије током последњих седам месеци. "Лозница" је ишла на мегдан "Радничком" из Крагујевца, док је у исто време "Металац" био битку у Нишу против "Наиссуса".

Лозничани су судар са Крагујевчанима завршили ремијем 8:8, док су Ваљевци оставили домаћина из Ниша са нулом (16:0) што је аутоматски значило да чело табеле остаје у рукама "Металца", а тиме и трофеј шампиона.

Шампионски пехар екипи БК "Металац" Ваљево биће уручен на финалу Првенства државе 25. маја у Прокупљу.

"Боксерску Лигу Србије, дуго очекивана, оправдала је наша очекивања када смо кренули у овај нови је пројекат БСС, са циљевима да боксери стичу неопходно искуство, зарађују новац, а бокс подигне ниво популарности у Србији и региону. Клубови са великом традицијом побеђивања, потврђени асови како они који се и даље боре у рингу, тако и они који их воде, њхови тимови саткани од бивших великих шампиона, десет дерби сусрета емитованих у директном тв преносу на ТВ Арена, сјајна сценографија, расвета и остали сценски ефекти неопходни за спектакл, неизвесност до самог краја по поитгану шампиона, све ово је обележило Лигу 2018/19 и поставило пред нас нове задатке. Већ сада крећемо у припрему наредне сезоне за коју верујемо да ће бити још јача и успешнија од ове која је била свежа крв нашег бокса, покретач једне давно залеђене турбине. Све честитке БК "Металац", као и свим клубовима који су у овој сезони вредно радили на томе да се бокс врати старим стазама славе, интересовања, живота", рекао је директор Боксерске Лиге Србије Никола Милинковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар