Мадрид: Рафа разбио Стена! У 1/2-финалу Циципас!

Надал уништио Вавринку за полуфинале Мадрида! Рафаел Надал, шпански тенисер, лако је дошао до победе над Швајцарцем Стеном Вавринком у два сета, у четвртфиналу Мадрида.  Циципас наставио победнички низ на рачун Зверева! Грчки тенисер Стефанос Циципас победио је Немца Александера Зверева са 2-1 у сетовима у четвртфиналу Мастерса у Мадриду.

Тенис 10.05.2019 | 23:43
Мадрид: Рафа разбио Стена! У 1/2-финалу Циципас!
Надалу је било потребно само један час и девет минута игре да савлада Вавринку – 6:1, 6:2.

Шпанац је победом повећао успех у међусобним сусретима са Швајцарцем на 18-3.

За другог тенисера света све је ишло "као по лоју" од самог старта. Није играо превише агресивно и пуштао је противнику да диктира темпо, али је био на свакој лопти и, углавном, чекао грешке.

Грешака је било доста са друге стране мреже, па је први сет завршен за свега 27 минута тениса.

У другом сету Вавринка и даље није имао решења за сталожену игру Надала. Успео је да се спаси у трећем гему, када је спасао две брејк лопте, али не и у петом, када је дошао до гем лопте после 0:40, али онда изгубио три наредна поена.

До краја меча сви гемови припали су "Краљу шљаке", који је дошао до новог полуфинала у шпанској престоници.

У полуфиналу Мадрида Надал ће играти против Грка Стефаноса Циципаса, који је победио Александера Зверева, најраније од 21.00 док ће се у другом полуфиналу састатиНовак Ђоковић и Доминик Тим, најраније од 16 часова.

Циципас наставио победнички низ на рачун Зверева. Грчки тенисер Стефанос Циципас победио је Немца Александера Зверева са 2-1 у сетовима у четвртфиналу Мастерса у Мадриду.

Циципас је други пут заредом, у трећем међусобном дуелу, победио Зверева за два часа и 12 минута игре – 7:5, 3:6, 6:2.

На самом старту меча Циципас је имао четири брејк лопте, а Зверев једну, али су оба тенисера успела да реше своје проблеме. Одлука око победника првог сета пала је у 12. гему, када је Циципас направио брејк са нулом и затим одсервирао за вођство.

Прву и једину прилику у другом сету имао је Немац, који је све преломио у осмом гему сета, па се отишло у одлучујући део игре.

У трећем сету први је запретио Зверев, али је Циципас успео да спаси све три брејк шансе са којима је био суочен, те да у наредном гему одузме сервис ривалу. Немачки тенисер није имао одговор, а Грк је до краја меча направио још један брејк и завршио дуел.

Један од кључева овог меча био је изузетно слаб проценат убаченог првог сервиса за Зверева (57%) и освојених поена на први сервис (67%), наспрам Циципасових 73%, односно 81%.

Ово је 20-годишњем Грку била седма победа заредом, после освајања турнира из Серије 250 у Ешторилу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар