Хладан талас све ближе Балкану

Због новог продора хладног ваздуха поново ће знатно захладити, а метеоролози не искључују снијег у низијама и нови мраз.

Босна и Херцеговина 10.05.2019 | 22:33
Хладан талас све ближе Балкану
Хладан ваздух с Арктика по други ће пут у овом мјесецу продријети до наших крајева. Већ у недјељу ће значајно захладити у средњој Европи, док ће почетком недјеље арктички ваздух захватити Балканско полуострво и Медитеран.

Метеоролог Зоран Вакула у најновијој прогнози потврђује како ће од недјеље опет бити хладније, облачније, кишовитије и вјетровитије. Понегдје ће бити и обилније кише, у недјељу посебно на Јадрану и подручјима уз њега, затим и у сјевернијим крајевима.

"Биће и грмљавине, мјестимично вјероватно и олујног невремена, а крајем понедјељка и нарочито у уторак могућ је и снијег, углавном у вишем горју", прогнозира Вакула.

У копненом подручју дуваће већином умјерен, повремено и јак сјеверни и сјевероисточни вјетар, повремено и с олујним ударима, а на већем дијелу Јадрана од недјеље често јака бура, понегдје и олујна, не само на ударе. Југо ће се вјероватно до понедјељка задржати само на југу.

У другом дијелу сљедеће недјеље повећава се вјероватноћа за мало стабилније, мирније и мање хладно вријеме, уз више сунчаних сати и мање кише, а дуготрајније суво, сунчано и релативно топло вријеме могуће је тек у посљедњем дијелу маја.

(Јутарњи лист/б92)

Коментари / 0

Оставите коментар