Чех: Финале против Челсија - савршен крај каријере!

Искусни чешки голман каже да је сањао да у великом стилу окачи "рукавице о клин" и да сада верује да ће то учинити са пехаром, и то против бившег клуба.

Фудбал 10.05.2019 | 18:33
Чех: Финале против Челсија - савршен крај каријере!
Арсенал је изборио пласман у финале Лиге Европе, након што су у полуфиналном дуелу елиминисали Валенсију.

У борби за пехар у Бакуу, 29. маја, састаће се са градским ривалом Челсијем, који је био бољи од Ајнтрахта.

Тај меч биће посебан за Петра Чеха, голмана Арсенала, који ће баш против бившег клуба, у којем је играо 11 година, завршити каријеру.

"Врло сам срећан што смо прошли тежак тест у полуфиналу и мислим да смо то заслужили", рекао је прво Чех.

"То финале биће савршен крај моје каријере. После сваког кола сам мислио да је то можда моја последња утакмица, али ми је драго што то није било тако".

Опростиће се дуелом против клуба са којим је већ освојао пехар Лиге Европе и Лиге шампиона.

"Увек морате да верујете у своје снове, јер то је једини начин да вам се они заиста и остваре. Увек сам то радио и у животу и у каријери, и досањао неке снове. Сада сањам и верујем да ћу са пехаром великог такмичења отићи у пензију", поручио је чувар мреже Арсенала, који ће за 10 дана напунити 37 година.

Он каже да ће се тим добро припремити за финале у Бакуу.

"Мислим да можемо да испишемо историју Арсенала. То је фантастичан клуб и верујем да навијачи и сви који су повезани са Арсеналом заслужују да уживају у освајању европског пехара, и надам се да можемо да направимо тај последњи корак. Они нас увек подржавају и дуго чекају на то, а ја верујем да га можемо успешно окончати", рекао је Чех.

Голман сматра да његово искуство може бити од користи.

"Верујем да искуство на тако великим мечевима може играти веома важну улогу, јер можете разговарати са екипом о томе и дати им савет. Финала сама носе велики притисак, а ја као неко ко је већ дуго у фудбалу и знам како је играти их морам да се побринем да млађи саиграчи буду спремни", додао је Чех.

Арсенал ће против Челсија покушати да освоји први европски трофеј после 1994. и тријумфа над Копенхагеном у Купу победника купова.

Након тога "тобџије" су играле још три финала, али су их завршили "празних руку" – 2006. изгубили су од Барселоне у финалу Лиге шампиона, 2000. године на пенале су од Галатасараја изгубили пехар Купа УЕФА, а пре тога и трофеј Купа победника купова 1995. када је боља била Сарагоса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар