Једини исправан избор: Играч сезоне је Лук Шо!

Шо најбољи фудбалер Јунајтеда за сезону 2018/2019! Леви бек, Лук Шо, проглашен је за најбољег фудбалера Манчестер Јунајтеда ове сезоне у избору саиграча и навијача.  Шо је Мурињу често служио као доказ да у екипи нема квалитета за домете који се очекују.

Фудбал 10.05.2019 | 15:04
Једини исправан избор: Играч сезоне је Лук Шо!
Шо је слабој сезони Јунајтеда, у којој је коначно избегао повреде, искочио и добрим делом показао зашто је 2014. године плаћен 40 милиона евра Саутемптону, што је тада био рекорд за тинејџера.

Иако је код претходног менаџера Жозеа Муриња био често на удару критика, код Олеа Гунара Солскјера то није био случај.

Награду за најлепши гол добио је Андреас Переира у мечу против Саутемптона.

Фудбалери и навијачи Манчестер јунајтеда изабрали су најбољег играча тима у сезони 2018/19.

Ласкаву титулу у сезони коју је започео Жозе Мурињо, а коју са једнако мука крају приводи Оле Гунар Солскјер, однео је Лук Шо.

Леви бек "ђавола" имао је много проблема са повредама практично од доласка из Саутемптона 2014. године, када је као тинејџер и велики таленат плаћен целих 40 милиона евра на инсистирање Луја ван Гала.

Најтежу, због које се опорављао од септембра 2015, до августа 2016. године, доживео је на утакмици Лиге шампиона са ПСВ Ајндховеном, када му је Ектор Морено стартом на потколеницу нанео отворен прелом.

У претходне две сезоне он је бележио по 19 утакмица у свим такмичењима, док је ове већ забележио 40 наступа уз првенац у дресу славног клуба постигнут у првој такмичарској утакмици са Лестер ситијем (2:1).

Као ни остатак тима, ни Шо ове сезоне није играо импресиван фудбал, какав га је својевремено учинио најскупље плаћеним тинејџером уи сторији енглеског фудбала, али су фудбалери и навијачи Манчестер јунајтеда искористили ову прилику да му честитају на повратку у репрезентацију и велику сцену.

Шо је Мурињу често служио као доказ да у екипи нема квалитета за домете који се очекују, после чега је било очигледно на терену и ван њега да му је долазак Солскјера у децембру пријао скоро као Полу Погби.

Тај позитиван дух који је Солскјер унео у свлачионицу, уз помоћ ментора сера Алекса Фергусона, није потрајао дуго, па је могуће да Јунајтед остане без трофеја и пласмана у Лигу шампиона наредне сезоне.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар