''Дан Д'': Да ли ће Звезди признати титулу из 1946. године?

Правна комисија Фудбалског савеза Србије данас у 14 часова донеће одлуку о захтеву Црвене звезде да јој се призна титула из 1946. године.

Фудбал 10.05.2019 | 13:39
''Дан Д'': Да ли ће Звезди признати титулу из 1946. године?
У комисији се налазе председник Драган Шупут, његов заменик Вељко Радуловић, као и чланови Владимир Вулетић, Драган Милошевић и Божидар Бероња.

Из Црвене звезде сматрају да су сви аргументи на њиховој страни и да ће им ФСС признати 30. титулу у клупској историји.

"Толико смо убеђени да мора да се призна, да смо и прогласили 30. титулу. То је јасно као да су два и два четири. Сигурно је да ћемо да носимо трећу звездицу убудуће, без обзира шта ко мислио", рекао је Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде.

Црвено-бели су у марту ове године званично поднели иницијативу да им се призна титула из 1946. године.

"Овом приликом желим да вам се обратим са захтевом да Скупштина ФСС као највиши орган нашег Савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет ФСС 17.01.2017. године, за признавање титуле првака Србије коју је 1946. године освојио ФК Црвена звезда, као титуле националног карактера. У захтеву смо навели све чињенице које недвосмислено указују на то да је Црвена звезда освајач шампионске титуле те 1946. године. Исти захтев смо поднели и сада, односно 07.03. ове године", рекао је Терзић.

Познато је да се у комисији ФСС налази потпреседник Партизан Владимир Вулетић, који је на друштвеним мрежама поткачио црвено-беле.

"Када умреш, ти ни не знаш да си умро и није тешко теби него другима. Исто је и када си глуп" цитирао је Вулетић легендарног српског глумца, Зорана Радмиловића.

Коначан став Правне комисије у великој мери ће утицати на коначну одлуку у уторак 14. маја, када ће завршну реч имати делегати Скупштине Фудбалског савеза Србије.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глас

10.05.2019 13:14

Док је Вуциц на власти,сваста је могуце!!!

ОДГОВОРИТЕ