Пријатељи су, али Јусуфу ово није требало кад је Јокић ту!

Нуркић одао почаст погинулим ратним војницима БиХ! Јусуф Нуркић, кошаркаш Портланд Трејлблејзерса, појавио се на мечу против Денвер Нагетса у белој мајици с именима погинулих војника БиХ из рата деведесетих.  Нуркић хтео да политиком скрене пажњу, Јокић показао ко је спортиста и господин.  Босанац покушао да провоцира.  Нуркићева мајица са именима погинулих војника БиХ! На мајици су била имена деветорице људи, који су у БиХ одликовани највећим ратним одличјем - Орденом хероја ослободилачког рата. У исто време, пише Тањуг, "то су људи који се наводно терете да су убијали Србе".

Кошарка 10.05.2019 | 12:55
Пријатељи су, али Јусуфу ово није требало кад је Јокић ту!
Центар из Босне и Херцеговине дошао је у трећој четвртини у "Мода Центар" како би дао додатну подршку својим саиграчима у борби за финале Западне конференције.

Нуркић је успео да дâ енергију Блејзерсима, који су славили са 119:108, што значи да ћемо у недељу гледати седму, одлучујућу, утакмицу.

На мајици коју је носио била су имена Изета Нанића, Сафета Хаџића, Мехдина Хоџића, Мидхада Хујдура, Хајрудина Мешића, Сафета Зајка, Енвер Шеховић, Адила Бешића и Несиба Малкића, људи који се наводно терете да су убијали Србе, а у БиХ одликованим највећим ратним одличјем - Орденом хероја ослободилачког рата.

Нуркић није у прилици да игра у плеј-офу због стравичне повреде ноге, коју је доживео у лигашком делу сезоне.

Јусуф Нуркић изненадио је саиграче када се појавио на полувремену шесте утакмице плеј-оф серије са Денвер Нагетсима и са клупе за резерве у цивилу пратио завршницу у којој су његови Портланд Трејлблејзерси изједначили на 3:3 и заказали седми меч у Колораду.

После утакмице, Никола Јокић искористио је излазак пред новинаре да каже колико му је било драго да види Нуркића да хода без помоћи и да се тако брзо опоравио од језиве повреде.

Оно што Јокић није могао да види, а милиони навијача широм света јесу када је камера увеличала Тузлака, јесте гардероба коју је изабрао за долазак на утакмицу. У дворани се појавио у плавом сакоу испод ког је носио белу мајицу са исписаним именима деветорице погинулих војника Армије БиХ.

На мајици су била имена Изета Нанића, Хајрудина Мешића, Сафета Хаџића, Сафета Зајка, Мехдина Хоџића, Мидхата Хујдура, Адила Бешића, Несиба Малкића и Енвера Шеховића, који су у БиХ одликовани највећим ратним одличјем - Орденом хероја ослободилачког рата.

У исто време, пише Тањуг, "то су људи који се наводно терете да су убијали Србе".

Поред тога, Нуркћ је на Фацебоок профилу поставио видео у коме велича поменуте војнике и пева касиду "Девет хероја".

Покушао је Јусуф Нуркић да се пробије у центар пажње током шестог меча полуфиналне серије који је његов Портланд добио против Денвера, али ће о њему данас само кратко причати на овим просторима, док кошаркашка планета прича о Демијану Лиларду, Николи Јокићу...

Кошаркаш из БиХ, који је некада играо за Денвер док га се Нагетси због Јокића нису решили и послали га у Портланд, не игра већ неко време због тешке повреде и лома ноге. То га не спречава да бодри своје саиграче, али је синоћ прешао границу спорта и укуса.

Не синоћњи меч је дошао је у мајици са исписаним именима деветорице војника из грађанског рата у БиХ које његови земљаци сматрају херојима. Нуркић је показао да нема ни укуса, ни стила, а поготово такав гест боде у очи на мечу против најбољег српског кошаркаша. На друштвеним мрежама су се навијачи Портланда питали о чему се ради, а када су добили одговор о чему се ради, разочарано су коментарисали да Нуркићу није била потребна оваква провокација.

„Ово је мешање спорта са ратом и политиком, потпуно непотребно. Надам се да ће неко из НБА лиге реаговати, ово је страшно“, написао је, између осталог, један од корисника Твитера.

Са друге стране Никола Јокић се за разлику од Нуркића понашао господски и спортски. На конференцији за медије после меча је поручио да му је драго што је Нуркић опет на ногама.

„Ако могу нешто да додам, много ми је драго сто се Нурк вратио, што је добро и што поново може да хода. Да, он је био са нама, сада смо ривали, али мени је веома драго што могу да видим да поново хода после тако кратког времена”.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

10.05.2019 11:41

Добри и невини Босњо. Па му ти Милораде настави слати ријеци подрске.

ОДГОВОРИТЕ