Де Лихт и Гризман у пакету од 200.000.000 евра!

Почиње реконструкција. . .

Фудбал 06.05.2019 | 18:00
Де Лихт и Гризман у пакету од 200.000.000 евра!
Барселона је доживела нову кататсрофу у Лиги шампиона од које ће се месецима опорављати. Таман када су ране од Роме зацелиле, Ливерпул је сервирао Каталонцима још тежи фијаско. Барселона је остала на само једној титулу првака Европе у последњих девет година откако је Гвардиола напустио клуб...

Лео Меси је сва старији, ускоро ће напунити 32 године што Барси оставља још само неколико година да са аргентинским чаробњаком у тиму покуша да освоји што више трофеја. А они у Лиги шампиона су приоритет, јер када Меси оде, питање је каква будућност чека Барсу и да ли ће сваке године бити међу главним фаворитима за освајање европске титуле као са њим до сада.

Зато Каталонци полако прелазе на план реконструкције екипе која очигледно није довољно добра да освоји Лигу шампиона и нешто јој фали. Већ је купљен Френки де Јонг из Ајкса за 75.000.000 евра и бонусе, али то је само поечтак. На Камп Ноу долазе још два велика појачања: Антоан Гризман и Матијс де Лихт.

Барселона је спремна да наредног лета издвоји 200.000.000 евра за куповине Гризмана и Де Лихта.

Француз је и прошлог лета био близу преласка у Барсу, али је остао у Атлетику још једну сезону да нападне трофеј Лиге шампиона чије се финале игра на Атлетиковом стадиону. Додуше, добио је огроман новац пошто му је плата скоро дулирана на огромних 25.000.000 евра по сезони. Међутим, сада га ни новац неће задржати у Мадриду.

Од 1. јула, откупна клаузула му се спушта са 200.000.000 на 120.000.000 евра што ће Барселона лако да плати. Нема преговора, нема убеђивања, само плаћање клаузуле и крај. Каталонци не замерају Гризманушто их је летос одбио, тракав је раније био случај са Анријем, Виљом, Фабрегасом и још неким играчима на чијим трансферима се радило дуже од годину дана.

За Барселону је најбитније да има Гризманов пристанак. Француз се покајао што је остао у Атлетику и сада је спреман на финансијсу жртву како би коначно заиграо у тиму који игра нападачки фудбал и осваја трофеје. Спекулише се да је пристао на плату од 15.000.000 до 17.000.000 евра по сезеони, у зависности од бонуса и учинка, само да би прешао у Каталонију. Барса би његовим доласком комплетирала нападачки трилинг са Месијем и Суарезом пошто досадашњи скупоцени експиремнти са Кутињом и Дембелеом нису успели.

Питање одбране би било решено довођењем Матијс де Лихта. Прво као играча који играо из Пикеа, потом би га наследио јер шпанском штоперу истиче рок трајања. Холанђанин има понуде са свих страна, али је већ одјавио Манчестер Јунајтед, Бајерн, ПСЖ и Јувентус јер жели заједно са другаром Де Јонгом у Барселону. Бајерн. Директор Марк Овермарс је недавно одбио 80.000.000 евра тешку понуду Јувентуса и том приликом саопштио Италијанима да играч не жели код њих већ само у Барселону.

Ајакс и Барса су скоро па договорили трансфер који би требало да износи око 70.000.000 без бонуса који износе додатноих 10.000.000. Чека се само крај Ајаксове сезоне у првенству како би се ствар и формално потврдила. Играч је договорио своје услове, а једини проблем прави Де Лихтов алави менаџер МиноРајола. Марка пише да контроверзни Италијан захтева провизију од чак 20 одсто, односно 14.000.000 евра што ни Ајакс, ни Барселона не желе да му дају.

Зато Рајола и даље покушава да у животу одржи преговоре са Јувентусом, Манчестер Јунајтедом или Пари Сен Жерменом јер су то клубови са којима најчешће шурује и од којих је навикао на масне птовизије. Најмање му одговара да се Барса и Ајакс договор без њега, али изгледа ће морати да прогута ту кнедлу и задовољи се са пет до десет процената проивизије.

Са трансферима поменуте тројице, Барса би завршила главни посао у прлезаном року и остале би још козметичке промене као куповине резервног голмана, резервног левог бека и слично.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар