Јокић о Нуркићу...

Лепо је видети да самостално хода! Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, пружио је подршку великом пријатељу Јусуфу Нуркићу, који је на крају сезоне доживео прелом ноге.  Шмекер у поразу: Ривал је ривал, пријатељ је пријатељ! Никола Јокић искористио је разговор са новинарима, током ког је "поштедео" микрофон, да упути речи подршке несуђеном ривалу у увелико незаборавној серији између Денвера и Портланда.

Кошарка 10.05.2019 | 12:23
Јокић о Нуркићу...
Центар Портланда налази се у процесу опоравка и питање је да ли ће бити спреман за почетак наредне сезоне.

Нуркић је у кратком временском року стао на ноге и у шестом мечу полуфинала Запада појавио се на клупи Блејзерса, како би има дао подршку.

Јокић и Нуркић су некадашњи саиграчи и знају се још од периода АБА лиге, па је тако српском кошаркашу било драго да га види да је већ на ногама.

"Желим да кажем да ми је драго да видим Нуркића здравог. Вратио се, знам да је имао тешку повреду. Ми смо у истој конференцији, ривали, али за мене је лепо видети га да хода самостално у тако кратком периоду", рекао је Јокић после утакмице.

Портланд Трејлблејзерси преживели су у првом од два "победи или иди" кући сусрета са Денвер Нагетсима, након чега је и микрофон преживео нови сусрет са Николом Јокићем.

Наша НБА звезда разговарала је са новинарима и после шесте утакмице серије полуфинала Запада, с тим да овог пута није било разлога за интервенцију техничког особља "Мода центра".

Јокић је ту прилику искористио да упути речи подршке пријатељу и бившем саиграчу, Јусуфу Нуркићу, са којим би свакако водио жестоке дуеле на паркету да стартни центар Портланда крајем марта није доживео мучну повреду.

После одлуке Нагетса да изградњу тима наставе уз Јокићев смисао за игру, Нуркић је у фебруару 2017. послат у Орегон у замену за Мејсона Пламлија, право избора у другој рунди и симболичну новчану надокнаду, што није покварило односе између двојице високих Балканаца иако се од првог сусрета распламсао ривалитет на паркету.

Кошаркаш из Босне и Херцеговине одлучио је на полувремену да се спусти до терена и пружи подршку саиграчима са последње столице на клупи за резерве.

Када су се сусрели пред јутрошњи дуел, Сомборац и Тузлак пријатељски су разговарали, што је очигледно оставило утисак на нашег кошаркаша.

"Желим само нешто да кажем... Заиста сам срећан што поново видим Нурка. Знам колико је тешку повреду доживео и, да, јесте био са нама и јесте наш ривал сада, али је велико задовољство видети га како хода без помоћи за тако кратак временски период", рекао је Јокић, који у свакој утакмици много енергије троши на "рвање" са Нуркићевом борбеном заменом, Енесом Кантером.

За Турчина, који је у фебруару затражио и добио отказ у Оклахома Сити Тандеру како би се прикључио Блејзерсима за крај сезоне, не може се већ рећи да има пријатељски однос са Јокићем. 

После култне треће утакмице серије и 68 минута борбе, Кантер је "тужио" српског центра НБА званичницима, али није изнудио и суспензију за ривала.

Нагетси су поражени у шестом мечу у Портланду, што значи да ће финалиста Запада бити познат у недељу у седмој утакмици, која је на програму или од 21.30, или од 03.30 по централноевропском времену.

Све зависи од меча Хјустон – Голден Стејт, ако и тамо буде био седми дуел, онда ће Нагетси и Блејзерси играти у ноћи између недеље и понедељка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар