Велико признање: Лотар Матеус, па Дејан Станковић!

Легенда српског фудбала биће звезда церемоније уочи наредне утакмице Интера.

Фудбал 10.05.2019 | 09:33
Велико признање: Лотар Матеус, па Дејан Станковић!
Љубав Дејана Станковића (40) и Интера траје је од 2004. и још је веома јака.

Некадашњи везиста "Неразура" и члан тима који је 2010. освојио чувену "Триплету", званично ће у понедељак постати члан Интерове "Куће славних".

Свечаност поводом пријема Станковића у елитно друштво бивших чланова миланског великана биће организована у понедељак, уочи утакмице против Кјево Вероне.

У изјави за "Стадионску грозницу", коју уређује колумниста и сарадник МОНДА Неша Петровић, Станковић је рекао да је почаствован и дирнут.

"То је једно од највећих признања у мом животу и мојој каријери. Већ размишљам о томе шта ћу да кажем током церемоније", изјавио је он.

"Морам да се захвалим пре свега породици Морати која ми је омогућила да обучем дрес једног од највећих клубова на свету. Захвалићу се својим саиграчима и тренерима са којима сам сарађивао и провео незаборавне године на Меаци. Имао сам њихову подршку чак и у тренуцима када није све ишло како треба".

Интерова пракса да уврсти своје асове у "Кућу славних" није нова. Станковићев претходник је такође легенда клуба.

"Пре мене је велики Лотар Матеус ушао у 'Халл оф Фаме' и знам колико је то значајан тренутак у каријери сваког играча. Није мала ствар бити у Кући славних било чега, а камоли клуба са таквом традицијом. Једва чекам понедељак, искрено имам и малу трему, али знам да ћу тај дан памтити до краја живота", додао је Станковић у изјави за Стадионску грозницу.

Некадашњи капитен српске репрезентације играо је за Интер од 2004. до 2013. године и у црно-плавом дресу наступио на 326 утакмица, уз по 42 постигнута гола и асистенције. У дресу "Неразура" Станковић је освојио четири титуле шампиона Серије А, по четири Купа и Суперкупа Италије, као и Лигу шампиона и ФИФА Светско првенство за клубове.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар