''Ако жели да буде највећи...''

''. . . Ђоковић мора да обори све рекорде!'' Роби Кениг, тениски стручни коментатор, каже да је Новак Ђоковић свестан да мора да обори рекорде, ако жели да буде сматран најбољим тенисером свих времена.

Тенис 10.05.2019 | 09:17
''Ако жели да буде највећи...''
"Да би био сматран за највећег тенисера икада, Новак мора да побије све њихове (Рафине и Роџерове) рекорде", каже Кениг и додаје:

"Мислим да је свестан тога. У Паризу има шансу да буде у власништву сва четири Грен слема у исто време, и то по други пут у каријери. Ако успе ове године, то ће га одвојити од Роџера и Рафе у том сегменту. Они никада то нису урадили. Погледајте период од 2011. године до данас – пет од последњих осам година је био број један, освојио је 14 од укупно 15 Грен слемова, 27 од 32 Мастерса... Новак доминира тенисом од 2011. године".

Кениг је некадашњи 28. тенисер света, а данас дугогодишњи коментатор. Поред њега у студију "Амазон приме" била је Саманта Смит, која каже да Ђоковић током целе каријере јури успехе Рафе и Роџера.

"На неки начин се саосећам с њим, пошто током целе каријере нешто јури. Јури прво место иза Надала и Федерера, јури Грен Слемове, а једино што не јури је новац од турнира, ту је убедљиво први. За мене је важно што је Новак освојио Аустралијан опен више него било ко у историји. Не знам да ли има неки притисак, али је веома свестан свега што јури", рекла је она.

Ђоковић се у четвртак пласирао у четвртфинале Мадрида и у борби за полуфинале играће против Марина Чилића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар