Леверкузен оборио клупски рекорд за Демирбаја!

Оба клуба званично потврдила трансфер. . .

Фудбал 10.05.2019 | 08:18
Леверкузен оборио клупски рекорд за Демирбаја!
Бајерн Леверкузен је у серији победа, у прошлом колу демолирао је Ајнтрахт (6:1) и два кола пре краја трке у Бундеслиги дошао на корак од Лиге шампиона, а данас стиже нова лепа вест за навијаче Веркселфа! Стигло је прво и вероватно највеће појачање за наредну сезону. Нови играч Левера постао је креативни везиста Керим Демирбај (25). 

Бајер је активирао откупну клаузулу у висини од 28.000.000 евра, како јављају немачки медији, а то значи да се ради о рекордном трансферу у историји овог клуба. Иза су остали трансфери Лукаса Аларија (24.000.000),Кевина Фоланда (20.000.000), Паулиња (18.500.000), Александра Драговића (18.000.000)...

Овај посао Леверкузена врло вероватно значи да Јулијан Брант напушта Бај арену. Већ недељама уназад помиње се да је немачки репрезнетативац на излазним вратима, те да је озбиљно загризла Борусија из Дортмунда. Његова откупна клаузула, тврде немачки листови, износи свега 25.000.000 евра, што није проблем за Милионере, а камо ли за богатије клубове.   

Брант и Демирбај играју на истој позицији, тако да се и та те стране доскорашњи играч Хофенхајма може сматрати природном заменом за "десетку" Бајера. 

Керем Демирбај је једна од најважнијих играча Хофенхајма. Има сјајну леву ногу, истиче се прекидима, асистенцијама, головима. Ахилова пета су му честе повреде, због којих је пре неколико недеља Арсенал одустао од идеје да га ангажује. Ове сезоне одиграо је 24 утакмице у Бундеслиги, постигао четири и наместио осам голова. 

Хоф тако после уговореног трансфера тренера Јулијана Нагелсмана у РБ Лајпциг остаје и без најбољег играча. Након Роберта Фирмина за ког је Ливерпул платио 41.000.000, ово је друга највећа продаја малог клуба из Синсхајма. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар