Алегри одлази из Јувентуса! ПСЖ или Барселона?!

Италијански медији се већ опростили од тренера црно-белих.

Фудбал 09.05.2019 | 19:12
Алегри одлази из Јувентуса! ПСЖ или Барселона?!
Готово је. Масимилијано Алегри после пет година и пет освојених титула, а укупно 11 трофеја, одлази из Јувентуса. Саопштење за јавност могло би да уследи још током дана. Једна ера за Стару даму је завршена.

Тако барем тврди италијанска Ла Стампа, која нема ни трунку дилеме да је Алегри све договорио са председником Андреом Ањелијем око завршетка сарадње. Преносе ту информацију многи други, јер је, изгледа, то јавна тајна данас на "чизми".

Само један је кандидат да наследи Масимилијана Алегрија. И његово име такође баца осмех на лице навијачима Јувентуса – Антонио Конте. Он је 2014. године устао са клупе да би сео Алегри, а сада је спремна рокада у супротном смеру. Остало је, тврде медији, само да Ањели удари печат на договор са тренером који је црно-белима за три године донео три титуле и два Суперкупа Италије.

Није ни Конте наиван, спреман је и за План Б. Рому је одбио, а Интер држи на дистанци, још му није рекао „не“, да би могао да се повуче на тај резервни положај ако у Јувентусу нешто пукне у последњи час, пре него што се кане мастило на уговор.

А шта ће бити са Алегријем? Ла Стампа тврди да има две сјајне опције: Барселона или Пари Сен Жермен! Има и трећу, да узме годину дана одмора... Каталонци крећу у потрагу за новим тренером, пошто је Ернесто Валверде пао на испиту званом Лига шампиона. А, дрма се и Томасу Тухелу, који не само што је излетео још у осмини финала елитног купа, него је доживео и детонацију у свлачионици у којој врви од егоизма.

Пријаће и Алегрију нови изазов. Из истог разлога – Лиге шампиона. Са Јувентусом је два пута дошао до финала, а пехар подигао није. Трећу срећу ће потражити негде друго.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар