Хладно руковање Вучића са Тачијем

Медији су руковање Вучића и Тачија пред почетак регионалног самита Брдо-Бриони у Тирани пренели уз коментар да је било - хладно. Вучић једини нема заједничку фотографију, за коју су, како су долазили, позирали остали учесници, председник Црне Горе, Босне и Херцеговине, почасни гост председник Пољске Анџеј Дуда, те шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини.

Србија 09.05.2019 | 11:58
Хладно руковање Вучића са Тачијем
Албански и приштински медији забележили су руковање председника Србије Александра Вучића и председника привремених приштинских институција Хашима Тачија.

Медији су руковање пред почетак регионалног самита Брдо-Бриони у Тирани пренели уз коментар да је било - хладно.

Вучић и Тачи руковали су се у присуству шефице европске дипломатије Федерике Могерини.

Сусрет Вучића и Тачија у Тирани дошао је дан након што је српски председник поручио да никада неће признати косовску независност, док је косовски председник јуче рекао да је по доласку у албанску престоницу са премијером Албаније Едијем Рамом разговарао о потпуном укидању границе између тзв. Косова и Албаније и припајању три општине југа централне Србије косовској територији.

Председник Вучић рекао је синоћ да је реч о суманутим идејама, нереалним, али да ће свакако на то указати и Тачију и другим званичницима, мада су, како је указао, Албанци сталним понављањем таквих ствари чине утисак да је тои нешто нормално.

Приштинска ТВ 7 јавила је да је Тачи потпуно игнорисао председавајућег Педседништва БиХ Милорада Додика.

Председник Србије Александар Вучић игнорисао је, на свечаном дочеку учесника самита Процеса Брдо Бриони, за састанке те врсте уобичајено заједничко фотографисање са домаћинома скупа.

Председник Србије први је, иначе, стигао на церемонијални дочек пред камерама, али се, након руковања са домаћином, албанским председником Иљиром Метом и иницијаторима Процеса, председницима Хрватске и Словеније, није задржао ради фотографисања.

Тако једини нема заједничку фотографију, за коју су, како су долазили, позирали остали учесници, председник Црне Горе, Босне и Херцеговине, почасни гост председник Пољске Анџеј Дуда, те шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини.

Вучића је синоћ, по доласку у Тирану "сачекала" информација да су Хашим Тачи и албански премијер Еди Рама разговарали, пред самит, о националном уједињењу, потпуном отварању границе измедју тзв. Косова и Албаније и припајању три општине југа Србије, као и протести Самоопредељења због његовог доласка у Албанију.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сваста

09.05.2019 10:04

браво вуцицу добро дрзање тако итреба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2019 10:39

Још мало па ће свући гаће на кољена ..

Name

Ре

10.05.2019 09:40

Шта је договорено и потписано? Пусти руковање...

Name

Догодине у Призрену

09.05.2019 10:45

А Додо се сликао јели? Срам га било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамара

09.05.2019 11:03

Ре хвала ти од срца, насмијао си али искрено!

Name

ИСТИНА

09.05.2019 10:48

ЉУДИ НАМА МОРА БИТИ ЈАСНО ,ДА НАСИ ВЛАСТОДРСЦИ УНИСТАВАЈУ НАСЕ ЗЕМЉЕ. КОСОВО НИСУ АЛБАНЦИ ОСВОЈИЛИ ВОЈСКОМ ВЕЦ БИОЛОСКИ, НАТАЛИТЕТОМ. СТА МИ МОЗЕМО ОЦЕКИВАТИ КАФ ЈЕ ПРЕМИЈЕР ДРБИЈЕ ЛЕЗБЕЈКА, ЗНАЦИ СВЕ ИДЕ ПРОТИВ НАТАЛИТЕТА И ТРАФИЦИОНАЛНЕ СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ. НЕМА НА КОСОВУ И АЛБАНИЈИ ХОМОСЕКСУАЛАЦА У ВРХУ. СТА ХОЦЕ ВУЦИЦ ПОСТАВИО ЛЕЗБЕЈКУ, ПРОМОВИСЕ НАКАРАДНЕ СТВАРИ ,И ФОЛ ХОЦЕ ДА САЦУВА СРБИЈУ. ЉУДИ ОТВОРИТЕ ОЦИ И УКЉУЦИТЕ МОЗАК И СВЕ ЦЕБВАМ БИТИ ЈАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дје парада

09.05.2019 11:28

је ли вазнији овај коспицар таци од браце Руса и параде у Москви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.05.2019 18:01

И треба да буде хладно није му требао ни пружит руку у опште

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

09.05.2019 21:19

Ти Истина имас право али тадиц је због тога свјесно изгубио изборе а Вуциц и николиц су објеруцке прихватили па су сада у проблему јер треба носити епитет највецег издајника српског народа кроз историју стигао рацун а новаца нема ста сад?

ОДГОВОРИТЕ