Прва лига РС: Кикс Слоге, Борац слави титулу?

Борац у Приједору слави титулу? Бањалучани су искористили кикс свог најближег пратиоца и већ би у наредном колу могли математички осигурати титулу шампиона Републике Српске и пласман у Премијер лигу БиХ. И то у гостима код најљућег ривала, приједорског Рудара.

Фудбал 08.05.2019 | 20:28
Прва лига РС: Кикс Слоге, Борац слави титулу?
Прва лопта у мрежи Борца овог прољећа!

Екипа Дарка Војводића је на Градском стадиону у Бањалуци у сусрету четвртог кола Лиге за шампиона угостила градског ривала, екипу Жељезничара и примила први гол након 889 минута игре овог прољећа.

Али су бодови ипак остали у Бањалуци.

Борац - Жељезничар 2:1 (1:0)
/Мојовић 8, Јакуповић 90 - Марковић 79/

Бањалучани су дошли до раног вођства, већ након осам минута игре када је Никола Мојовићнакон асистенције Ђорђа Ћосића послао лопту иза леђа Николе Ћетковића.

Црвено-плави су у наставку играли чврсто и дисциплиновано и у одсуству Стојана Врањеша и још неколико стандардних чланова прве поставе нису претјерано ризиковали. И то их је могло коштати три бода.

Гости су до поравнања дошли у 79. минуту поготком Бојана Марковића, али је Демир Јакуповић у поготком у 90. оставио три бода на Градском стадиону.

Борац сада има 15 бодова предности испред другопласиране Слоге из Горњег Црњелова која је данас код куће поражена од Козаре.

Бањалучани за три дана гостују у Приједору и ако славе у дербију Крајине математички ће осигурати титулу.

САСТАВИ

Борац: Тополовић, Јакуповић, Кајкут, Ћосић, Милутиновић, Жеравица, Буразор, Мојовић, Рунић, Јаничић, Леканић. Тренер: Дарко Војводић.

Жељезничар: Ћетковић, Купрешак, Бабић, Шаула, Куленовић, Босанчић, Марковић, Билал, Кузмановић, Милановић, Малић. Тренер: Зоран Ћургуз.

ЛИГА ЗА ШАМПИОНА РС - 4. КОЛО:

Подриње - Рудар Приједор 1:0 (1:0)
Слога - Козара 1:2 (0:2)
Борац - Жељезничар Спорт Тим 2:1 (1:0)

ТАБЕЛА: Борац 67, Слога 52, Рудар Приједор 40, Жељезничар 39, Козара 36, Подриње 32.

У лиги за опстанак на сва три меча гости су терен напустили погнуте главе.

Најзанимљивији дуел је виђен у Модричи гдје је истоимени домаћин до побједе против Дрине вдошао поготком Петра Мрђана у надокнади времена. Модричани су и раније могли да ријеше питање побјединка али су прво погодили стативу, потом и пречку.

Са ова три бода екипа Бранка Савића је преузела лидерску позицију, али са само бодом предности испред Дрине, Славије и Текстилца.

ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 4. КОЛО:

Алфа Модрича - Дрина 1:0 (0:0)
Славија - Сутјеска 3:1 (1:1)
Текстилац - Слобода 2:0 (1:0)

ТАБЕЛА: Алфа Модрича 32, Дрина 31, Славија 31,Текстилац 31, Сутјеска 23, Слобода 16.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар